Bronzszobrot ért a magyar csapat versenymunkája a Bocuse d’Or lyoni döntőjében
Óriási sikert ért el a Dalnoki Bence, Nyikos Patrik felállású magyar csapat a lyoni Bocuse d’Or szakácsversenyen: magyarként elsőként állhattak dobogóra a legrangosabb gasztronómiai megmérettetés világdöntőjén.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/01/Bocuse-1024x684.jpg)
A csapat a tavaly Budapesten rendezett európai döntő második helyezettjeként jutott Lyonba (Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia/Fekete Antonio)
Már többször szerepeltek magyarok a világdöntőkön, Széll Tamásék pedig néhány éve megnyerték az európai döntőt, de a Bocuse d’Or világdöntő legjobb három csapata közé most kerültek először magyar szakácsok.
A győztes Dánia lett, második Norvégia, a bronz szobor Magyarországnak jutott.
Minthogy a tányér-feladat idén háromfogásos gyerekmenü készítése volt, kiosztották a gyerekek különdíját is, ami a japán csapaté lett!
A legjobb tányértémát Franciaország mutatta be, a legjobb hústál Svédországé lett, a legjobb commis díját a norvég kukta kapta!
A társadalmi felelősségvállalás díját Mexikó nyerte el.
Kapcsolódó cikkeink
A magyar Bocuse d’Or csapat csapat készen áll!
Március 6-án, a SIRHA Budapest keretein belül a magyar Bocuse…
Tovább olvasom >Megjelent a Lidl legújabb Szakácskönyve
Közel egy évtizeddel ezelőtt debütált a Lidl Magyarország szakácskönyvsorozata, mely…
Tovább olvasom >Új márkanagykövet a METRO-nál
Október 24-én különleges „séfasztal” programon mutatkozott be a METRO Nagykereskedelem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >