Brit karácsony, két és fél milliárd font felesleges ajándékkal

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 02. 09:04

Csaknem két és fél milliárd font értékű olyan karácsonyi ajándékot kaptak az idén a britek, amelyre semmi szükségük.

A Daily Mail című konzervatív tömeglap által hétfőn ismertetett országos felmérés szerint – amelyet egy online hirdetőcég megbízásából végeztek el – az idei karácsonyon minden brit felnőtt átlagosan két olyan ajándékot csomagolhatott ki, amelynek nem örült; ezek egyenként 48,41 fontba kerültek. A fanyalogva fogadott karácsonyi ajándékok összértéke a felmérés szerint az idén elérte a 2,4 milliárd fontot (880 milliárd forint).

A OnePoll közvélemény-kutató által kétezer felnőtt bevonásával elvégzett felmérés szerint az örömöt nem okozó ajándékokért a legtöbbször – az esetek 20 százalékában – a megajándékozott saját mamája a felelős, de az anyós sem marad le sokkal: a házastárs édesanyja a válaszadók 18 százalékát lepte meg nem kívánt ajándékokkal.

Ezeknek az ajándékoknak a harmada a padlásra vagy a rumliszekrény mélyére kerül, 15 százalékukat továbbajándékozzák, 2 százalékuk pedig a kukában végzi.

A britek azonban udvarias emberek, akik az esetek felében lelkesen köszönetet mondanak még a pokolba kívánt ajándékokért is, és mindössze 4 százalékuk tárja fel teljesen őszintén az ajándékozónak, hogy mit is gondol a neki szánt karácsonyi meglepetésről. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink