Brazíliából első szüreti kávékülönlegességet kínál a Tchibo

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 06. 00:00

A Tchibo kávészakértői évente háromszor szüretelik le a kávécserjék első termését a Fresh Harvest termékcsalád kávéihoz, melynek első tagjaként jelenik meg októbertől limitált kiadásban a Tchibo Exclusive Extra Virgin a magyar piacon.

Az Egyenlítő mentén körbefutó „kávéövben” a különféle érési szakaszoknak megfelelően évente több alkalommal van szüret. Brazíliában ez a szüreti időszak májustól júliusig tart. A Tchibo Fresh Harvest kávékhoz kizárólag a meghatározott szüreti időszakok során, a kijelölt termesztési területeken betakarított babszemeket használják fel. Az érés korai szakaszában történő válogatás garantálja a kiváló minőségű és egyedi ízvilágú terméshozamot, ugyanakkor a kávé csak meghatározott ideig és korlátozott mennyiségben hozzáférhető.
A Tchibo Exclusive Extra Virgin 100 százalék arabica kávébabból készül, amelyet a világhírű brazil kávétermő vidéken, Sul de Minason frissen szednek. Az első szüret termésének gyümölcsös jellege kifejezetten friss és erőteljes. Élénk, enyhén éretlen őszibarackra emlékeztető ízével olyan ez a kávé, mint az újbor. A kávé íze összetett és kevésbé savas. A brazil ízprofil remek összhangban van a kelet-európai kávéfogyasztók ízlésével.
A zöldes színárnyalatban csomagolt Tchibo Exclusive Extra Virgin a hazai élelmiszer-üzletekben 500 grammos szemes kávé formában lesz elérhető, míg a Tchibo saját üzleteiben 125, 250 és 500 grammos frissen kimért csomagokban kerül majd forgalomba, és kérésre helyben meg is darálják.
Kapcsolódó cikkeink