Bővíti termékportfólióját a Laurel Cégcsoport

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 29. 12:25

A Laurel lett a Symphony EYC termékeinek hivatalos hazai forgalmazója. A cég máris megkezdte a világ egyik vezető kereskedelmi rendszere, a G.O.L.D. hazai forgalmazását, amely már 70 országban segíti a kereskedelmi folyamatok irányítását.

EYC kép

Jelenlegi informatikai rendszereinek folyamatos fejlesztése mellett új, komplex kereskedelmi megoldással bővíti termékportfólióját a Laurel. Az új szoftver egyaránt képes megvalósítani az értékesítési csatorna és a teljes ellátási lánc irányítását és optimalizációját – jelentette be a cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője. Bessenyei István ismertette, a G.O.L.D. rendszercsalád a világ 70 országában és 141 000 boltjában bizonyított már. Sajátossága, hogy többféle bolttípus – hipermarket, szupermarket, franchisehálózat, központosított hálózat láncirányítási modullal, e-kereskedelmi üzlet – támogatására is alkalmas. Teljesen átlátható, egységes készletinformációk és gazdálkodás jellemzi, amellyel biztosított a valós idejű termékinformációk és raktári elérhetőségek megjelenítése. A rendszer üzleti szemléletű informatikai segítséget nyújt a kis- és nagykereskedelmi egységeknek egyaránt.

A G.O.L.D.-ot használó ügyfelek 70 százaléka az élelmiszer-kereskedelemben tevékenykedik, ahol különösen fontos az árukészlet naprakész ismerete, a gyors raktárkezelés és az automatizálható utánrendelés. Az üzemeltetés megoldható helyi szinten, központilag, vagy az egyre elterjedtebb felhőkörnyezetben is. A Laura kasszaszoftverrel is integrálható megoldás rendszeres szervizét és felügyeletét is magyar szakemberek végzik – tette hozzá Bessenyei István. A most bemutatott kereskedelmi megoldás a Symphony EYC terméke, a cég a világ 70 országában van jelen, világviszonylatban a TOP25 kereskedelmi láncból 15-nél használják a rendszereit.

Fél éve vezették be a G.O.L.D. felhőalapú verzióját az egyik legnagyobb skandináv élelmiszerlánc, a REMA 1000 hálózatában. A franchise áruháznál tapasztalt gyors fejlődés következtében szükség volt egy olyan progresszív, jól skálázható megoldásra, mely biztosítja a termelékenység fokozását és az üzleti növekedést. A bevezetett rendszer a G.O.L.D. három fő modulját foglalja magában: törzsadat menedzsment (cikktörzs, szállítói törzs, vevőtörzs), boltirányítás (beleértve az automatizált rendelési és kereslet-előrejelzési modult), valamint a bolti mobilalkalmazásokat.

Nagy-Britannia legnagyobb független kereskedelmi társasága a Central England Co-operative 2007-ben döntött a G.O.L.D. rendszer bevezetése mellett, mely 420 áruházat (nagyáruház, közösségi szupermarket, sarki közért) érintett. Az új megoldás használatával bizonyítottan javult a készletek láthatósága, nőtt a promóciós értékesítés, javultak a bolti folyamatok, hatékonyabb lett az árufeltöltés, csökkentek a karbantartási és javítási költségek, veszteségek. A G.O.L.D. megoldás az orosz és ukrán területeken is igen népszerű. Az X5 Retail Group, Oroszország piacvezető kiskereskedelmi lánca, illetve a Dixy csoport (a harmadik legnagyobb orosz áruházlánc) is a Symphony EYC terméke mellett tette le a voksát.

A Laurel munkatársai alaposan elemezték a G.O.L.D. rendszer tulajdonságait, és megállapították, hogy a rendszer hazai piacon is sikeresen alkalmazható. Ezzel párhuzamosan a Symphony is megvizsgált több Laurel terméket, amelyeket külföldön is tudnak értékesíteni, így az együttműködés kétoldalú lehet.

Laurel alapítva logó

(X)

Kapcsolódó cikkeink