Bővít a nápolyigyártó
Új gyártóüzemmel bővíti kapacitását az Urbán és Urbán Kft. a Nógrád megyei Rétságon; az új nápolyigyártó és -csomagoló technológiával tíz tonnával növelik a jelenlegi 22 tonnás napi kapacitást – közölte a cég kedden az MTI-vel.
A fejlesztéshez 432,3 millió forintot nyert el a társaság a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (ginop) pályázatán a Széchenyi 2020 Program keretében.
A magyar tulajdonú Urbán és Urbán Kft. 2014-ben 2 milliárd forint felett fejlesztette rétsági ipari parkban működő telephelyét. A gyors piaci növekedésnek köszönhetően a cég az új üzem kapacitásait rövid időn belül lekötötte, és újabb bővítés vált szükségessé.
Az 50 százalékos intenzitású ginop pályázati támogatásból új nápolyigyártó és -csomagoló technológiát szereztek be, és új üzemegységet alakítottak ki egy korábban kihasználatlan csarnokban. A cég tájékoztatása szerint az új csomagolási technológia már kifejezetten az exportpiacot célozza azzal, hogy helytakarékos módon tömbcsomagolást végez.
A kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket gyártó dunakeszi székhelyű társaság 1994-ben alakult családi vállalkozásként. Nyilvánosan hozzáférhető 2016. évi adatok szerint az 54 embert foglalkoztató kft 6 milliárd forintos nettó árbevételében 531 millió forintnyi volt az export, amely egyharmaddal meghaladja az előző évit. A 2017-es üzleti évben 5 százalékos mértékű értékesítés-növekedéssel számolnak.(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Pesszimistább a GKI a kormánynál növekedés, infláció és államháztartási hiány tekintetében
A GKI nem változtatott a 2024-re 2-2,5%-os növekedést váró prognózisán. Inflációs…
Tovább olvasom >A haltermelésben is szükség lehet vendégmunkásokra a hazai munkaerő hiánya miatt
A halászati ágazatban évek óta megfigyelhető kihívások ellenére 2024 ígéretes…
Tovább olvasom >A BAT további 60 milliárd forintos beruházásával Pécsen füst nélküli termékek új gyártóközpontja jön létre
A mai napon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel bejelentett befektetés…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >