Boulud is adott inputot
A világ elő olyan étterme, amelyben nem a felszolgálást, hanem a főzést robotizálták, a Massachusettsi Műszaki Egyetem campusában működő Spyce. Az ötlet és annak technikai megvalósítása az egyetem négy végzős diákjának a munkája: az öntisztító gép 3 perc alatt készíti el a komplex fogásokat. A fast casual kategóriájú étterem friss, egészséges és finom egytálételeket kínál, a ma abszolút trendinek számító bowl food típusú, azaz többnyire sokféle összetevőből álló fogásokat, közepes méretű tálakban. Ezek ára egységesen 7,5 dollár, így jó 20 százalékkal olcsóbb, mint az egyetemváros többi „menzáján” kapható hasonlók.
És hogy az ételek valóban magas minőséget képviselnek, arról kreatív séfként maga Daniel Boulud, a világhírű New York-i sztárszakács gondoskodott. Bouludnak első hallásra megtetszett az ötlet, és elfogadva a magukat Spyce Boysnak nevező fiúk meghívását Massachusettsbe utazott. Ahogy ő mondta: nagyon meggyőzték, nem néhány kocka vicces ötletét látja a projektben, hanem tehetséges fiatalemberek nagyon átgondolt és megtervezett kezdeményezését. A nyers és az előkészített alapanyagok a gép hátsó traktusa felől kerülnek a vendégek felé döntött, forgó rézedényekbe. Boulud tanácsára a ételeken „emberi erővel” végzik el a befejező folyamatot: a hűtőpultból szórják rájuk a díszként is szolgáló nyers zöldségeket, szószokat.
Természetesen a rendelés is automatizált: a vendégek érintőképernyőn rendelik meg a hét lehetséges alapfogásból a nekik tetszőt, amelyeket saját ízlésük szerint testre is szabhatnak. //
Kapcsolódó cikkeink
A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >Itt épül Magyarország legnagyobb prémium spaszállodája
Egyedi építészeti megoldásokkal épül Magyarország legnagyobb, ötcsillagosra tervezett spaszállodája, közel…
Tovább olvasom >A brunch egyre népszerűbb Magyarországon
Az elmúlt években a brunch, vagyis a reggeli és ebéd…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >