Boulud is adott inputot
A világ elő olyan étterme, amelyben nem a felszolgálást, hanem a főzést robotizálták, a Massachusettsi Műszaki Egyetem campusában működő Spyce. Az ötlet és annak technikai megvalósítása az egyetem négy végzős diákjának a munkája: az öntisztító gép 3 perc alatt készíti el a komplex fogásokat. A fast casual kategóriájú étterem friss, egészséges és finom egytálételeket kínál, a ma abszolút trendinek számító bowl food típusú, azaz többnyire sokféle összetevőből álló fogásokat, közepes méretű tálakban. Ezek ára egységesen 7,5 dollár, így jó 20 százalékkal olcsóbb, mint az egyetemváros többi „menzáján” kapható hasonlók.
És hogy az ételek valóban magas minőséget képviselnek, arról kreatív séfként maga Daniel Boulud, a világhírű New York-i sztárszakács gondoskodott. Bouludnak első hallásra megtetszett az ötlet, és elfogadva a magukat Spyce Boysnak nevező fiúk meghívását Massachusettsbe utazott. Ahogy ő mondta: nagyon meggyőzték, nem néhány kocka vicces ötletét látja a projektben, hanem tehetséges fiatalemberek nagyon átgondolt és megtervezett kezdeményezését. A nyers és az előkészített alapanyagok a gép hátsó traktusa felől kerülnek a vendégek felé döntött, forgó rézedényekbe. Boulud tanácsára a ételeken „emberi erővel” végzik el a befejező folyamatot: a hűtőpultból szórják rájuk a díszként is szolgáló nyers zöldségeket, szószokat.
Természetesen a rendelés is automatizált: a vendégek érintőképernyőn rendelik meg a hét lehetséges alapfogásból a nekik tetszőt, amelyeket saját ízlésük szerint testre is szabhatnak. //
Kapcsolódó cikkeink
Vár a Varjú a VarjúVárban!
Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf : Nálam mindig a vendég az első!
A Vakvarjú éttermek, a Dobay cukrászdák és a Budapest Party…
Tovább olvasom >Egyre többen választják az éttermi karácsonyi menüt
Az ünnepi időszak közeledtével sokan döntenek úgy, hogy az idei…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >