Bort kevertek a sörrel a németek
A németek új dobása a Wier, egy olyan italkülönlegesség, amely bor és sör keverékével jött létre. A neve is ebből a párosításból jött létre a Wein (bor) és a Bier (sör) szavak felhasználásával – olvasható az agrarszektor.hu-n.
Az új német ital, a Wier mottója így hangzik eredeti nyelven: “Bier und Wein, ja das kann sein”, azaz “sör és bor, igen, ez lehetséges”. Németország Baden-Württenberg tartományában, Freiburgban kezdték el készíteni a Wiert, a Ganter nevű kis sörfőzde és a Badischer Winzerkeller pincészet összefogásával. A sörfőzde egyértelműen a sört, a pincészet pedig a bort szállítja a meglepő házasításba.
A Wiert 0,75 literes palackban már árulják is, első körben 500 litert készítettek belőle, azaz 666 üveggel. A gyártó 5-7 Celsius fokos hőmérsékleten, fehérboros pohárból ajánlja a fogyasztását. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >8 millió palack szeszesital és 225 visszaváltó automata várja a vásárlókat
8 millió palack, illetve doboz alkoholos itallal készült a Tesco…
Tovább olvasom >A megújult ProWein mindenkit lázba hoz
„Fedezd fel a holnap ízeit” mottóval, friss és modern megjelenéssel,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >