Bort kevertek a sörrel a németek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 08. 16. 11:04

A németek új dobása a Wier, egy olyan italkülönlegesség, amely bor és sör keverékével jött létre. A neve is ebből a párosításból jött létre a Wein (bor) és a Bier (sör) szavak felhasználásával – olvasható az agrarszektor.hu-n.

 

borsör


Az új német ital, a Wier mottója így hangzik eredeti nyelven: “Bier und Wein, ja das kann sein”, azaz “sör és bor, igen, ez lehetséges”. Németország Baden-Württenberg tartományában, Freiburgban kezdték el készíteni a Wiert, a Ganter nevű kis sörfőzde és a Badischer Winzerkeller pincészet összefogásával. A sörfőzde egyértelműen a sört, a pincészet pedig a bort szállítja a meglepő házasításba.

A Wiert 0,75 literes palackban már árulják is, első körben 500 litert készítettek belőle, azaz 666 üveggel. A gyártó 5-7 Celsius fokos hőmérsékleten, fehérboros pohárból ajánlja a fogyasztását. (agrarszektor.hu)

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink