Bort kevertek a sörrel a németek
A németek új dobása a Wier, egy olyan italkülönlegesség, amely bor és sör keverékével jött létre. A neve is ebből a párosításból jött létre a Wein (bor) és a Bier (sör) szavak felhasználásával – olvasható az agrarszektor.hu-n.
Az új német ital, a Wier mottója így hangzik eredeti nyelven: “Bier und Wein, ja das kann sein”, azaz “sör és bor, igen, ez lehetséges”. Németország Baden-Württenberg tartományában, Freiburgban kezdték el készíteni a Wiert, a Ganter nevű kis sörfőzde és a Badischer Winzerkeller pincészet összefogásával. A sörfőzde egyértelműen a sört, a pincészet pedig a bort szállítja a meglepő házasításba.
A Wiert 0,75 literes palackban már árulják is, első körben 500 litert készítettek belőle, azaz 666 üveggel. A gyártó 5-7 Celsius fokos hőmérsékleten, fehérboros pohárból ajánlja a fogyasztását. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Kihívásokat jelent a magyar borászat számára az EPR és a DRS
A magyar borászok számára jelentős kihívást jelent az újonnan bevezetett…
Tovább olvasom >Zamárdi saját söre is debütált a Balaton Beer Weekenden
Péntek délutántól vasárnap éjjelig 40-féle sörkülönlegességet kóstolhattak a vendégek a…
Tovább olvasom >Hétvégére elkészül Zamárdi söre!
Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet névadója…
Tovább olvasom >További cikkeink
VOSZ Barométer – 2024. II. negyedév: kötelező optimizmus vagy valódi növekedés?
Az inflációs érzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >