Bort kevertek a sörrel a németek
A németek új dobása a Wier, egy olyan italkülönlegesség, amely bor és sör keverékével jött létre. A neve is ebből a párosításból jött létre a Wein (bor) és a Bier (sör) szavak felhasználásával – olvasható az agrarszektor.hu-n.
Az új német ital, a Wier mottója így hangzik eredeti nyelven: “Bier und Wein, ja das kann sein”, azaz “sör és bor, igen, ez lehetséges”. Németország Baden-Württenberg tartományában, Freiburgban kezdték el készíteni a Wiert, a Ganter nevű kis sörfőzde és a Badischer Winzerkeller pincészet összefogásával. A sörfőzde egyértelműen a sört, a pincészet pedig a bort szállítja a meglepő házasításba.
A Wiert 0,75 literes palackban már árulják is, első körben 500 litert készítettek belőle, azaz 666 üveggel. A gyártó 5-7 Celsius fokos hőmérsékleten, fehérboros pohárból ajánlja a fogyasztását. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Ez lehet az oka a vörösbor-fogyasztás drámai visszaesésének
Az elmúlt években világszerte érzékelhető a vörösbor-fogyasztás visszaesése – és…
Tovább olvasom >Prémium ízek, mentes lendület
A sörpiac prémiumizációja tovább erősödik, a fogyasztók egyre inkább a…
Tovább olvasom >Alumíniumpalackos bort vezet be a brit Aldi
Április 14-től alumíniumpalackos saját márkás borral bővül az Aldi kínálata…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >