Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztettek ki brit tudósok
Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztett ki egy Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult vállalkozás: a különleges csokiból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrszerkezetét a 30 évesek szintjére „fiatalítani”.
A brit szakemberek azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett termék lelassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését. Az Esthechoc nevű csokoládé fokozza az antioxidáns szintet és serkenti a véráramlást, megelőzve a ráncok kialakulását és fiatalosan, bársonyosan tartva a bőrt.
A 7,5 gramm csoki szelet annyi astaxanthint – az egyik legerősebb antioxidáns – tartalmaz, amennyi egyetlen szelet alaszkai lazacban van, és annyi kakaó polifenolokat, mint 100 grammnyi feketecsokoládé. Ezek a szabad gyökök elleni védekezésben, az oxidatív stressz kivédésében segítik a szervezetet.
Az önkéntesekkel végzett próbákból kiderült, hogy négy heti fogyasztás után a résztvevők vérében kevesebb gyulladásra utaló jel volt, és serkentette a véráramlást a bőrszövetekbe.
„Ugyanazt az antioxidánst használjuk, amely az aranyhal arany színében szerepet játszik és a flamingókat rózsaszínűen tartja – idézte Ivan Petyaevet, a Cambrdige-i Egyetem egykori kutatóját, a Lycotec biotech cég alapítóját a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.
„A klinikai próbák során láttuk, hogy a gyulladás a bőrben elkezdett csökkenni, és a szöveteknek ebből előnye származott. 50-60 éves embereken próbáltuk ki, és azt találtuk, hogy a bőrt visszahozta a 20-30 évesek szintjére. Azaz javítottunk a bőr élettanán.” – magyarázta Petyaev.
Mivel egy szelet csak 38 kalóriát tartalmaz, készítői szerint még cukorbetegek számára is biztonságos. Az árat még nem fedték fel, csak azt, hogy a szigetország sarki boltjaiban nem fogják forgalmazni. Az újdonságot jövő hónapban mutatják be a Global Food Innovation Summit nevű londoni élelmiszer innovációs csúcstalálkozón. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >A zsugorinfláció egyre több terméket érint
2025 januárjában is folytatódott a zsugorinfláció, több élelmiszer és piperecikk…
Tovább olvasom >A Milka csokoládék kisebbek lesznek a kakaó drágulása miatt
A csokoládék gyártásában világszerte érezhető változások zajlanak, mivel a kakaó…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >