Borok Badacsonyból
A Badacsonyi borvidék márciusban már tizenharmadik alkalommal költözött a budapesti New York palotába: a Badacsony New Yorkban rendezvényen 38 pincészet több mint 200 kiváló borát kóstolhatták a badacsonyi borok szerelmesei. A látogatók a borokon kívül számos helyi termelőt, turisztikai szolgáltatót, kézműveseket is megismerhettek, akik kínálatukkal kiegészítették és színesítették a seregszemlét.
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
A megfelelő minőség biztosítása érdekében az elmúlt évekhez hasonlóan a seregszemlén részt vevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstolással előminősítette. A sétáló kóstolón túl, folytatva az eddigi hagyományokat egy teltházas, egyedülálló mesterkurzus is színesítette az eseményt, ahol dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója, szakújságíró és Wolf András, a New York kávéház és a Salon étterem executive séfje az ínyenc ételek és a badacsonyi borok harmóniájának világába avatta be a résztvevőket. //
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >