Borok Badacsonyból
A Badacsonyi borvidék márciusban már tizenharmadik alkalommal költözött a budapesti New York palotába: a Badacsony New Yorkban rendezvényen 38 pincészet több mint 200 kiváló borát kóstolhatták a badacsonyi borok szerelmesei. A látogatók a borokon kívül számos helyi termelőt, turisztikai szolgáltatót, kézműveseket is megismerhettek, akik kínálatukkal kiegészítették és színesítették a seregszemlét.

Teltházas mesterkurzus is színesítette az eseményt
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
A megfelelő minőség biztosítása érdekében az elmúlt évekhez hasonlóan a seregszemlén részt vevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstolással előminősítette. A sétáló kóstolón túl, folytatva az eddigi hagyományokat egy teltházas, egyedülálló mesterkurzus is színesítette az eseményt, ahol dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója, szakújságíró és Wolf András, a New York kávéház és a Salon étterem executive séfje az ínyenc ételek és a badacsonyi borok harmóniájának világába avatta be a résztvevőket. //
Kapcsolódó cikkeink
Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >