Bornapok Tokajban

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 03. 11:13

A bor mellett kulturális programok is várták a látogatókat Tokajban, ahol pénteken kezdődtek meg a vasárnapig tartó bornapok, amelyet a korábbi borfesztiválok még színvonalasabb utódrendezvényeként tartottak meg a hegyaljai városban a tokaji Kulturális és Konferencia Központ szervezésében.

Tokaj-hegyalja

A tokaji önkormányzat szándékai szerint a programsorozat pár éven belül nemzetközileg elismert boros eseménnyé nőheti ki magát.

A város főtere mellett számos más helyen is kóstolhatott a közönség: a Tokaj szívében működő borászatokban, valamint a Szerelmi Pincesoron is várták a látogatókat, miként az elmúlt évben átadott Világörökségi Bormúzeumban és a Tokaji Múzeumban is kóstolókkal, borbemutatókkal készülnek. A programot kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai bemutatók és dűlőtúrák színesítették.

A bornapokon adják át a Polgármesterek Borát, amelynek több mint tíz éves hagyománya az összefogást jelképezi. Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője itt veszi át jelképesen azt az üveg száraz és édes fehérbort, amelyet a Grand Tokaj készít és kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag reprezentatív célokat szolgál. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink