Borkülönlegességekkel és mesterkurzusokkal várja az Agrármarketing Centrum a Prowein nemzetközi borkiállításra látogatókat

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 20. 12:12

Az Agrármarketing Centrum (AMC) is résztvevője a világ legrangosabb bor- és szeszesital szakkiállításának, a düsseldorfi Prowein-nak március 19-21. között – közölte az AMC hétfőn az MTI-vel.

11 mesterkurzust is tartanak

Az AMC „Wines of Hungary” elnevezésű standján mesterkurzusok látogatása mellett Magyarország legkiválóbb borait és gyümölcspárlatait kóstolhatja meg a nemzetközi közönség, köztük egy magyar különlegességet, a Tokaji Eszenciát – írták.

A közlemény szerint az AMC standján a tokaji mellett a balatoni és további három borrégió borászi is képviseltetik magukat, vezetett borkóstolókat és szemináriumokat szerveznek a szakmai résztvevőknek.

A három napos rendezvényen 11 mesterkurzust tartanak a magyar és nemzetközi borakadémikusok, valamint a Master of Wine borszakértők, kiemelten az olyan szőlő- és borfajtákról, mint a kékfrankos, a furmint vagy a tokaji aszú – ismertették.

Az AMC a Pálinka Nemzeti Tanáccsal együttműködve a gyümölcspárlatokat bemutató Prowein Spirit szekcióban is képviselteti magát, ahol három pálinkaház kiválóságait ízlelhetik meg az érdeklődők.

A Prowein szakkiállítás a borászati szakma legrangosabb nemzetközi eseménye, ahol legutóbb 62 ország 5700 kiállítója vett részt, a látogatók pedig mintegy 145 országból érkeztek – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink