Borkiválóságok az Auchanban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 21. 10:44

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg az Auchan áruházlánc októberi borvásárát, amelynek keretében a Borkiválóságok Könyve című kiadványban elismert, kiváló hazai borokkal is találkozhattak a vásárlók mind a 19 hazai Auchan áruházban.

– A vásárlóink értékelik, szeretik a kiváló minőségű hazai borokat, az áruházainkban értékesített borok 96 százaléka magyar, erre büszkék vagyunk – hangsúlyozta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója. – Kereskedelmi stratégiánkban törekszünk a közvetlen beszállítói kapcsolatok kialakítására, így a borok esetében a kisebb-nagyobb pincészetekkel is szívesen állunk közvetlen kapcsolatban, ezzel is a magyar borászatokat segítve.

Az Auchannál a saját márkás válogatásba kerülő tételek is kizárólag minőségi borok lehetnek: Fabók Mihály háromszoros országos bajnok sommelier két saját márkás borválogatást is gondoz, személyesen választja ki az Auchan borválogatás és a Tájaink Ízei kézműves borválogatás minden egyes darabját az áruházlánc részére.

– A bor megítélése ízlés kérdése, minden egyes minősítés kockázatvállalás is a borász számára – húzta alá Gere Attila borász. – Ismét megmérettettünk, és nagy örömünkre szolgál, hogy bekerülhettünk a kiadványba, amely nemcsak az ismert márkák, de a kisebb, feltörekvő pincészeteknek is egyaránt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség megismerje őket. (Képünkön Dr. Fazekas Sándor és Dominique Ducoux.)

Kapcsolódó cikkeink