Borfesztivál a Várban
19 éves a Budavári Borfesztivál, Közép-Európa egyik legrangosabb szakmai rendezvénye, ahol a kultikus termék, a bor köré számtalan szakmai és szórakoztató program épül. A rendezvényen minden évben tízezrek ismerkednek meg borágazatunk legújabb termékeivel, azok készítőivel, és nem utolsósorban a kulturált borfogyasztás alapjaival.A fesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. deklarált célja megismertetni az érdeklődőkkel a legkiválóbb magyar borokat, valamint számos más, a világ különböző részeiről származó nemes bort. Személyes találkozásra nyílik lehetőség a borászok és fogyasztóik között, ahol az utóbbiak összehasonlítási alapot kapnak vásárlásaikhoz, megismerkedhetnek az új szakmai törekvésekkel, irányokkal.
A rendezők szerint borból, zenéből és ízletes étkekből bőséges lesz a kínálat a szeptember 8–12. között tartó Budavári Borfesztiválon. 15 ország több mint 200 borászata mutatkozik be, de a hangulatot közel 60 színvonalas, szórakoztató, kulturális produkció is fokozza.
Mint már évek óta mindig, idén is a Boregyetemmel indul a rendezvény. A részvevők izgalmas témákról hallhatnak előadásokat hiteles előadóktól – marketing, kereskedelmi és gasztronómiai témákban –, valamint jó borok kóstolása teszi teljessé az élvezetet a két napon! A Borfesztivál vendégeinek akkor sem kell messzire menniük, ha borbírálatot szeretnének tanulni – a VinAgora sátrában a jelentkezők szakemberek segítségével egy órára borbírává válhatnak.
Az érdeklődőket mindezek mellett jótékonysági borárverés, szüreti felvonulás és egy fotókiállítás is várja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >