Borfesztivál a Várban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 29. 08:00

19 éves a Budavári Borfesztivál, Közép-Európa egyik legrangosabb szakmai rendezvénye, ahol a kultikus termék, a bor köré számtalan szakmai és szórakoztató program épül. A rendezvényen minden évben tízezrek ismerkednek meg borágazatunk legújabb termékeivel, azok készítőivel, és nem utolsósorban a kulturált borfogyasztás alapjaival.A fesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. deklarált célja megismertetni az érdeklődőkkel a legkiválóbb magyar borokat, valamint számos más, a világ különböző részeiről származó nemes bort. Személyes találkozásra nyílik lehetőség a borászok és fogyasztóik között, ahol az utóbbiak összehasonlítási alapot kapnak vásárlásaikhoz, megismerkedhetnek az új szakmai törekvésekkel, irányokkal.
A rendezők szerint borból, zenéből és ízletes étkekből bőséges lesz a kínálat a szeptember 8–12. között tartó Budavári Borfesztiválon. 15 ország több mint 200 borászata mutatkozik be, de a hangulatot közel 60 színvonalas, szórakoztató, kulturális produkció is fokozza.

Mint már évek óta mindig, idén is a Boregyetemmel indul a rendezvény. A részvevők izgalmas témákról hallhatnak előadásokat hiteles előadóktól – marketing, kereskedelmi és gasztronómiai témákban –, valamint jó borok kóstolása teszi teljessé az élvezetet a két napon! A Borfesztivál vendégeinek akkor sem kell messzire menniük, ha borbírálatot szeretnének tanulni – a VinAgora sátrában a jelentkezők szakemberek segítségével egy órára borbírává válhatnak.
Az érdeklődőket mindezek mellett jótékonysági borárverés, szüreti felvonulás és egy fotókiállítás is várja.

Kapcsolódó cikkeink