Borarchívum és bortrezor létesült Egerben
Több mint hétezer palack bort befogadó bortrezort, valamint borarchívumot alakítottak ki Egerben, a Hotel Szent István pincéjében.
A 36 tufakőbe vájt fülkéből egyelőre 24-et töltöttek fel az Egri borvidék legkiválóbb borászainak termékeivel; a kovácsoltvas ajtóval lezárt fülkék mindegyikében egy-egy borász kapott lehetőséget a bemutatkozásra – közölte Kecskés Tamás, a bortrezor főborásza kedden az MTI-vel.
A százmillió forint értékű beruházás megvalósításához 50 millió forint támogatást nyertek a szálloda üzemeltetői az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében – tette hozzá.
A bortrezor kiegészült egy százötven személyes bemutatóteremmel, ahol a vendégek nemcsak kóstolhatnak, hanem borpalackozásra is lehetőséget kaphat, és egyéni címkével láthatják el az üvegeket.
Terveik között szerepel, hogy a jövőben a bortrezor látogatói maguk készíthessenek bikavért, vagyis a helyszínen házasíthassák a bikavér alapanyagául szolgáló borokat.
A bortrezor mindemellett egyfajta bormúzeumként is működik a majd. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >