Borarchívum és bortrezor létesült Egerben
Több mint hétezer palack bort befogadó bortrezort, valamint borarchívumot alakítottak ki Egerben, a Hotel Szent István pincéjében.
A 36 tufakőbe vájt fülkéből egyelőre 24-et töltöttek fel az Egri borvidék legkiválóbb borászainak termékeivel; a kovácsoltvas ajtóval lezárt fülkék mindegyikében egy-egy borász kapott lehetőséget a bemutatkozásra – közölte Kecskés Tamás, a bortrezor főborásza kedden az MTI-vel.
A százmillió forint értékű beruházás megvalósításához 50 millió forint támogatást nyertek a szálloda üzemeltetői az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében – tette hozzá.
A bortrezor kiegészült egy százötven személyes bemutatóteremmel, ahol a vendégek nemcsak kóstolhatnak, hanem borpalackozásra is lehetőséget kaphat, és egyéni címkével láthatják el az üvegeket.
Terveik között szerepel, hogy a jövőben a bortrezor látogatói maguk készíthessenek bikavért, vagyis a helyszínen házasíthassák a bikavér alapanyagául szolgáló borokat.
A bortrezor mindemellett egyfajta bormúzeumként is működik a majd. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hullámok a cégtrendben – a felszámolások és cégalapítások változó arcai
Csökkenő megszűnések mellett is csökkenő cégszámok a cégtrendben. A cégalapítási…
Tovább olvasom >IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Óvatosan, de tudatosan terveznek a hazai vállalkozások – VOSZ Barométer üzleti hangulatelemzés – 2024. I. negyedév
A bizonytalanság továbbra is erősen érezhető a hazai vállalkozások üzleti…
Tovább olvasom >