Borarchívum és bortrezor létesült Egerben
Több mint hétezer palack bort befogadó bortrezort, valamint borarchívumot alakítottak ki Egerben, a Hotel Szent István pincéjében.
A 36 tufakőbe vájt fülkéből egyelőre 24-et töltöttek fel az Egri borvidék legkiválóbb borászainak termékeivel; a kovácsoltvas ajtóval lezárt fülkék mindegyikében egy-egy borász kapott lehetőséget a bemutatkozásra – közölte Kecskés Tamás, a bortrezor főborásza kedden az MTI-vel.
A százmillió forint értékű beruházás megvalósításához 50 millió forint támogatást nyertek a szálloda üzemeltetői az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében – tette hozzá.
A bortrezor kiegészült egy százötven személyes bemutatóteremmel, ahol a vendégek nemcsak kóstolhatnak, hanem borpalackozásra is lehetőséget kaphat, és egyéni címkével láthatják el az üvegeket.
Terveik között szerepel, hogy a jövőben a bortrezor látogatói maguk készíthessenek bikavért, vagyis a helyszínen házasíthassák a bikavér alapanyagául szolgáló borokat.
A bortrezor mindemellett egyfajta bormúzeumként is működik a majd. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben
Országszerte ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben és…
Tovább olvasom >Hazánk újra mentes a magas patogenitású madárinfluenzától
Magyarország ismét madárinfluenzától mentesnek minősül az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) előírásai…
Tovább olvasom >Közép-Európa a non-food diszkontok célkeresztjében
Az Action, a Woolworth és a Tedi Közép- és Délkelet-Európában…
Tovább olvasom >