Borarchívum és bortrezor létesült Egerben
Több mint hétezer palack bort befogadó bortrezort, valamint borarchívumot alakítottak ki Egerben, a Hotel Szent István pincéjében.
A 36 tufakőbe vájt fülkéből egyelőre 24-et töltöttek fel az Egri borvidék legkiválóbb borászainak termékeivel; a kovácsoltvas ajtóval lezárt fülkék mindegyikében egy-egy borász kapott lehetőséget a bemutatkozásra – közölte Kecskés Tamás, a bortrezor főborásza kedden az MTI-vel.
A százmillió forint értékű beruházás megvalósításához 50 millió forint támogatást nyertek a szálloda üzemeltetői az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében – tette hozzá.
A bortrezor kiegészült egy százötven személyes bemutatóteremmel, ahol a vendégek nemcsak kóstolhatnak, hanem borpalackozásra is lehetőséget kaphat, és egyéni címkével láthatják el az üvegeket.
Terveik között szerepel, hogy a jövőben a bortrezor látogatói maguk készíthessenek bikavért, vagyis a helyszínen házasíthassák a bikavér alapanyagául szolgáló borokat.
A bortrezor mindemellett egyfajta bormúzeumként is működik a majd. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >A vártnál magasabb lett az április infláció
Áprilisban 4,2 százalékos volt az éves infláció, havi szinten pedig…
Tovább olvasom >