Bor, mámor, Bénye fesztivál: koncertek, tokaji borok és kulturális programok
Tokaji borokkal, zempléni ízekkel, kézműves mesterek termékeivel és változatos könnyűzenei koncertekkel, előadásokkal, sétákkal várja a látogatókat a Bor, mámor, Bénye névre keresztelt háromnapos fesztivál a zempléni Erdőbényén augusztus 14. és 16. között.
Immár hetedik alkalommal rendezik meg a fesztivált a Tokaj-hegyaljai faluban, ahol a program ideje alatt a falu kertjeiben a magyar dzsessz, népzene és világzene kiváló előadóival találkozhatnak a fesztiválozók. A háromnapos rendezvény célja és különlegessége, hogy kevésbé ismert, de minőségi zenét játszó előadóknak is fellépési lehetőséget biztosítanak. A zene mellett egyre fontosabb szerep jut a kiállításoknak, író-olvasó találkozóknak és gyerekprogramoknak is – közölték a szervezők az MTI-vel.
A kisgyerekkel érkező családokat táncház és kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek várják, a felnőtteknek pedig a környék pincészetei készülnek borkóstolókkal és változatos gasztronómiai különlegességekkel.
A kerti zöldfűszerek közül idén kiemelt szerepet kap a három nap alatt a kakukkfű. A szervezők kérésére a fesztiválon résztvevő konyhák az Erdőbénye határában is termő fűszernövénnyel ízesített ételekből többet is készítenek.
A színpadokon a Freakin Disco, a Blue Motel, SeTamás, Petruska András, a Vanmocsello, Váczi Eszter, Jónás Vera, a Kardos-Vázsonyi duó, Szatmári Juli és barátai, Tóth Viktor, Vikukel Daniel lépnek fel, a komolyzenei blokkban a Barnabás fuvolakvintett, a népzenei szekcióban pedig a Csángó Duó, Kiss Gy. László és tárogatós zenekara koncertjét lehet meghallgatni. Világzenéről a Maszkura és a tücsökraj, az Ethnofil, a Meszecsinka, a Bújdosó Trió, és a Butterfly Effect gondoskodik.
Az előadások között Erdőbénye építész szemmel címmel Erhardt Gábor tart előadást, a Tokaj-hegyaljai Pinceépítészetről Müller István beszél, A hordók világa címmel Kalydy Andrást hallgathatják meg az egybegyültek, A Horthy-rendszer modernizációs potenciáljáról Ungváry Krisztián történésszel rendeznek beszélgetést, a gyógynövények szerepéről az egészség megőrzésben pedig Szabó György és Lopes-Szabó Zsuzsa értekezik. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Ízek, élmények, tudatosság: Mentes gasztrokaland a Víz, Zene, Virág Fesztiválon
Két jelentős hazai fesztivál, a Víz, Zene, Virág fesztivál (VZV)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Folytatódik az áreső a PENNY-ben
Folytatja az alapvető háztartási és higiéniai termékek áresőjét a PENNY…
Tovább olvasom >A Heineken mesterséges intelligenciával oltja szomját az adatkezelésbe
A Heineken az SAP AI megoldásával egyszerűsíti az adatelemzést munkatársai…
Tovább olvasom >