Bor, mámor… Bénye Karácsonyi borvásár a Millenáris Fogadóban
A különleges hangulatáról, egyedi kulturális és gasztronómiai kínálatáról ismert erdőbényei Bor, mámor, Bénye fesztivál borászai 2012. november 30-án pénteken a Millenáris Fogadó Galériáján 17:00 órától várják mindazokat, akik korábban már jártak a bájos hegyaljai faluban és azokat is, akik még csak most ismerkednének az erdőbényei borokkal és borászokkal. A tokaji édes és száraz borokhoz illő finom falatokat Fűszeres Eszter gasztroblogger készíti, a jazz zenéről a Concerto Hanglemezbolt gondoskodik, amit Tóth Viktor szaxofonjátéka fűszerez.
Tokaj-Hegyalja évszázadokkal ezelőtt az édes borairól vált világszerte ismertté. A varázslatos természeti környezetben fekvő aprócska faluban, Erdőbényén készülnek évszázadok óta a környékbeli borászatokat kiszolgáló tölgyfahordók. A településbe új életet lehelnek tehetséges, fiatal borászai akik kiváló, minőségi száraz borokat is készítenek: ásványos furmintokat, mézes hárslevelűket, és bódító illatú, sárga muskotályokat. Az édes borok ma már könnyedebb stílusúak, mint korábban, a borok édességét szép savak varázsolják elragadó harmóniává. Régebben ezeket a borokat kizárólag desszertekhez, vagy desszertborként kínálták, de érdemes más ételekkel is kipróbálni őket – és erre a közelgő ünnep kiváló alkalom – például kacsa és libasülttel, tengeri halakkal, sajtokkal, pástétomokkal és egzotikus fűszerekkel – gyömbérrel, kurkumával, chilivel – készült ételekkel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >Már több mint 930 szakembert ajánlottak a Signature 40 2025-ös kiírására
Minden eddiginél aktívabb ajánlási időszakot jelentett a Signature Platform: eddig…
Tovább olvasom >Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >