Bojkottra hívnak a különadót kifogásoló multik ellen

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 01. 17. 12:11

Tűrhetetlennek nevezik a különadót kifogásoló multinacionális cégek brüsszeli akciózását magyar közéleti személyiségek, akik ezért a cégek elleni bojkottra hívják fel a magyar lakosságot.

A felhívás szerint amíg a multinacionális cégek egy része mindent megtesz azért, hogy kivonja magát a közteherviselés alól, addig az országban százak fagynak meg fűtetlen lakásokban, gyerekek ezrei nélkülöznek, családok százezrei süllyednek nyomorba, emberek milliói nyögik a banki adósságokat.

Az aláírók – többek között Csath Magdolna és Bogár László közgazdászok, Czakó Gábor író, Kondor Katalin újságíró, Náray-Szabó Gábor és Pokol Béla egyetemi tanárok arra szólítják fel a vásárlókat, hogy ha megtehetik, ne vásároljanak a cégtől, ne vegyék igénybe szolgáltatásaikat, ne tartsák náluk a pénzüket.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy ezek a cégek az elmúlt években megkülönböztetett helyzetben voltak, és ennek következtében keletkezett óriási extraprofitjukat kivitték az országból.

Közben az egyik legnagyobb internetes közösségépítő hálózaton, a Facebookon is hasonló tartalmú felhívás jelent meg – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkeink