Bohémia söröző
A jó minőségű cseh sörök kedvelői nem feltétlenül vastag pénztárcájú emberek. Azaz a finom italokért korsónként 450–500 forintot kérni Budapesten profi árpozicionálásnak bizonyul. És a Bohémia (és a lapjainkon már említett Hrabal) működtetője a környezetet illetően is hasonlóan gondolkodik: az egyszerű, kulturált kocsmabelső a legmegnyugtatóbb enteriőr az átlag sörkedvelő számára. Így aztán minden este telt ház mellett fogynak a szakma legnagyobb mestereit összegyűjtő ország három sörgyárának (Postřižinské, Podkrkonossky és a Nova Packa-i) is a termékei, sőt kóstolható a híres Pardubicke Porter is (4 dl 550 forintért). Divat manapság a vendégcsap intézménye, egy csapot az alkalmi fajtáknak tartanak fenn. Az ételválaszték a „szokásos” cseh sörözői, itt is ehet vízbe fojtott szafaládét (Utopenec), göngyölt heringet vagy éppen pácolt camembert, akinek bírja a gyomra. Az emeletes kis üzletben 45 vendég tud leülni, de péntekenként az állóhelyre is várni kell. Ami a vevők ízlését illeti: a palackos söröket sokan a sörözőáron is hazaviszik, úgy gondoljuk, a tulajdonos által megnyitni tervezett szomszéd üzletnek is lesz bőven forgalma: itt tíz cseh gyár üveges söreit lehet majd megvásárolni.
Budapest, Déry Miksa u. 1.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >