Bocuse d’Or Selection Hungary: a győztes képviseli hazánkat az európai versenyen

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 18. 00:05

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia 2010. február 21-22-én tartja a Bocuse d’Or Selection Hungary 2010 döntőjét.

A világ jelenlegi legnagyobb presztizsű nemzetközi szakácsversenyének magyar döntőjét a Hungexpo Foodapest és UKBA kiállításának „D” pavilonjában rendezzük, ahol a nemzetközi normáknak megfelelő verseny-boxok és 500 férőhelyes lelátó várja a versenyzőket, illetve a nézőket.
A verseny mindkét napon reggel 8 órakor kezdődik, a közönség számára belépés 10 órától.
Mindkét napon 4-4 versenyző méri össze tudását, a végleges eredmény a két nap pontszámainak összesítése után alakul ki. A zsűri pontszámai közül a legmagasabb és a legalacsonyabb érték kiesik, a versenyző eredményét a megmaradt pontszámok összessége adja.
Eredményhirdetés 22-én 15 órakor.
A második napon (hétfőn) személyesen tekinti meg a munkát Paul Bocuse, aki Budapestre érkezik, hogy átadja az első díjat a Bocuse d’Or Selection Hungary győztesének.
A kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvénye 1987-ben született meg.  Az alapító, Paul Bocuse (1926) a jelenkor egyik legnagyobb szakács ikonja, a "nouvelle cuisine" egyik legnagyobb alakja. Az irányvonal a tradicionális "haute cuisine"-nel szemben az alacsony kalóriatartalomra és a minőségi, friss alapanyagokra koncentrál. Bocuse nagyban hozzájárult az egyetemes gasztronómia fejlődéséhez, megreformálva a szakmát. 1961-ben elnyerte a MOF (Franciaország Legjobb Szakembere) címet, erre a legbüszkébb, pedig azóta több Michelin-csillag birtokosa lett. Bocuse-t munkája elismeréseként, többek között a Becsületrenddel is kitüntették. 1989-ben a Gault Millau kalauz másik három társával egyetemben, az Évszázad Szakácsának választotta.
2008-ban a Bocuse d’Or Europe versenyen a magyar versenyző, a kecskeméti Wellness Granada konyhafőnöke, Kovács Sándor a 17. helyen végzett.
A Bocuse d’Or Selection Hungary 2010 győztese képviseli Magyarországot a 2010. június 7-8-án, a svájci Genfben megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2010 versenyen.
Kapcsolódó cikkeink