Bocuse d’Or Magyar döntő pályázat
Ki képviseli hazánkat 2018-ban Torinóban a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2017. augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2019-es világdöntőjére.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia recept pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2018. júniusában a magyar döntő győztese képviselheti hazánkat.
A pályázat benyújtásának határideje: 2017. augusztus 30.
A pályázatot témája: kacsa és kacsamáj, káposzta, alma.
A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 2017 január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.
A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó minta recept elérhető itt: http://bocusedorhungary.hu/bocuse-dor-magyarorszag-verseny A pályázati dossziékat az zoltan.hamvas@bocuse.hu címre augusztus 30.-ig várják. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
További információ: www.bocusedorhungary.hu
A Bocuse d’Or verseny állomásai:
Pályázatok beküldése: 2017. augusztus 30.
A selejtezőn résztvevők kihirdetése: 2017. szeptember 20. (maximum 12 fő)
Bocuse d’Or magyar selejtező: 2017. december
Egy húsétel, tányérra tálalva, Bocuse stílusú köretekkel.
Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2018. február 8. Helyszín: SIRHA Budapest(4-6 fő)
A magyar döntő témáját a Magyar Bocuse d’Or Akadémia törekszik az európai döntő feladatához és alapanyagaihoz hasonlóan meghatározni.
Bocuse d’Or Europe döntő: 2018. június 11.-12.
Iránymutatások a receptpályázathoz
• A verseny kalkulációját 4 adagra kérjük megadni
• Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy szerepeljen.
• A recepthez kérjük az email mellékleteként képet is küldjetek (PNG/JPEG formában) az elkészült ételről.
Kapcsolódó cikkeink
Bocuse d’Or: Tizenharmadik hely és legjobb tál különdíj Magyarországnak
A világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Bocuse d’Oron Magyarország…
Tovább olvasom >A Bocuse d’Or 2025 döntőjének eredményhirdetése – A nap képe
A Bocuse d’Or szakácsverseny idei lyoni döntőjén a fiatal magyar…
Tovább olvasom >A magyar Bocuse d’Or csapat promóciós filmje – A nap videója
Január 26-án versenyez a Bocuse d’Or idei döntőjén a magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában írta ki…
Tovább olvasom >Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Quadratisch, demokratisch, gut – A nap képe
Menj szavazni – üzeni egy demokratikus csokoládé. Hétfő reggel már…
Tovább olvasom >