Bocuse d’Or alapanyagok a magyar étlapokon – új vendéglátói kihívást indít a METRO

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 04. 15. 10:15

A METRO a Bocuse d’Or szakácsverseny támogatásán túl is elkötelezett a magyar gasztronómia fejlesztése iránt. A METRO Gasztroakadémia közösségépítő programja a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait ajánlja a hazai vendéglátóipari szakembereknek a hazai ínyencek megszólításához.

METRO Gasztrokihívás 2022

A magyar csapat nagy sikere után, a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait felhasználva eljött az ideje annak, hogy a magas minőségű kulináris élmények bármely hazai vendéglátóipari egységbe és konyhába beköltözzenek. Ezen apropóból a METRO kihívásra invitálja a hazai szektor képviselőit, hogy engedjék szabadjára kreativitásukat, és a Bocuse d’Or versenykiírásában szereplő alapanyagokat felhasználva részt vegyenek egy igazán inspiráló kihívásban. 

„A kihívással az a célunk, hogy minél szélesebb körben megjelenjenek a magas minőségű alapanyagok a hazai vendéglátóegységekben, és ötletekkel, szakmai képzéseinkkel segítsük a szektor kitartó és alázatos dolgozóit. Fejlődjünk közösen, inspiráljuk egymást, és engedjük szabadjára kreativitásunkat a konyhában.” – jelentette ki Bősze Ákos, a METRO HoReCa fejlesztési vezetője.

Saját márkás ajándékcsomag és METRO Gasztroakadémia képzés nyerhető

A METRO kihívásával minden olyan szakácsot szeretne megszólítani, akit inspirálnak a Bocuse d’Or verseny alapanyagai, és ezekből szeretne izgalmas fogásokat alkotni az általa képviselt étterem étlapjára. 

A kihívásban való részvétel feltételei:

A kihívásban való részvételhez legalább az egyik Bocuse d’Or alapanyagot szükséges felhasználni: a receptnek tartalmaznia kell őzgerincet, őzcombot, kacsamájat, túrót, tejfölt vagy burgonyát. Az elkészült fogásról készült fotóval, illetve a hozzá tartozó receptleírással válik érvényessé a pályázat, melyet e-mailben a kommunikacio@metro.co.hu címre várnak a zsűri tagjai. A pályázati kiírás itt érhető el. A pályázat benyújtásával a pályázó elfogadja a pályázati kiírás szabályait és hozzájárul személyes adatainak a kiírásban részletezett kezeléséhez. 

A pályázat benyújtásának határideje:

A pályázati anyagokat 2022. április 30-ig várják, a nyerteseket pedig egy szakértő zsűri fogja kiválasztani, május első hetében. A három nyertest a zsűri e-mailben értesíti.

Nyeremények:

A METRO a beérkezett receptek és fotók közül a három legjobbat választja ki. Az első helyezett egy 100.000 Ft értékű METRO saját márkás ajándékcsomagban, a második egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagban részesül. A METRO Gasztroakadémia mindhárom díjazott számára utalványt biztosít, mely az egyik szabadon válaszható egynapos képzésen való részvételre jogosít. 

A beérkezett pályázati anyagokat az alábbi zsűritagok értékelik:

Pohner Ádám, a 2018-as hazai Bocuse d’Or nyertese

Kitzinger Szonja, a Magyar Konyha felelős szerkesztője 

Gálicz István, a METRO Gasztroakadémia séfje

Inspirációk a Gasztroakadémiától

Motiváció és inspiráció gyanánt a METRO Gasztroakadémia szakértő séfje, Gálicz István, a METRO saját márkák nagykövete, Pohner Ádám és a Gasztoakadémia oktatója, Vidák Zoltán is elkészítették saját fogásaikat. Az előkészítési munkálatok, a sütés-főzés, tehát maga az alkotás, valamint a végeredmény is megtekinthető a sajtóközleményhez csatolt kreatív videóban, illetve digitális receptkönyvben. 

Kapcsolódó cikkeink