Bocuse d’Or Akadémia: kialakult a döntő mezőnye
Tizenkét páros nevezett a második alkalommal megrendezett Bocuse d’Or Selection Hungary melegkonyhás csúcsgasztronómiai szakácsverseny november 10-én és 14-én megrendezett selejtezőjére.
A győri Krúdy Gyula Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola tankonyháján versengő szakácsok munkáit mindkét helyszínen kritikus szemmel, de konstruktívan és segítő szellemben értékelte a zsűri.
„Nem fogok dicsérni – mondta az értékelés kezdetén Kalla Kálmán, a zsűri elnöke. – Mindenki tisztában van vele, hogy a pontszámok mögött minden induló esetében rengeteg munka van. A zsűri feladata ugyanakkor elsősorban az, hogy a döntőben szereplő versenyzők, majd azt követően a genfi Bocuse d’Or Europe versenyen induló magyar szakács méltóképpen képviselhessék a teljes magyar szakácstársadalmat.”
A Bocuse d’Or Selection Hungary melegkonyhás szakácsverseny elődöntőiből a következő versenyzők jutottak a döntőbe:
Kostyál Gábor (Hertelendy Kastélyszálló, Kutas-Kozmapuszta), Kiripolszki István (KOGART), Kiss Gergely (Crocus -Gere Borhotel – Wine Spa**** Villány), Kiss Krisztián (Dunapark Kávéház), Volenter István (Mala Garden, Siófok), Hajdú Zoltán (Ken Carpatia), Lenkei Tamás (Hotel Pelion, Tapolca) és Mező Gábor (Café Erté).
Ízelítőül az első helyen döntőbe jutó Kostyál Gábor „alkotásai”:
Borjúkaraj szarvas sonkával zöldpisztáciás mályva köntösben – Langyos vadgomba zselén portois borjú jus-vel – Rozmaringgal sült sütőtök zöldfűszeres kecskesajt krémmel – Árpagyöngy rizottó ruccolával, borjú brieze-el filo tésztában -Tejszínes zöldborsómártás – vaníliás kelvirág fagylalt – Fogas filé tisztított vajon sütve kapros citromos cukkínivel – Édesvízi rákkal töltött derelye –Chardonnay-s sáfránymártással derített halászlé – zelleres hal musseline, mikró saláták citromos petrezselyem olaj.
A Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjét 2010. február 21-22-én tartják a Hungexpo Foodapest kiállításán.
Foto: © Magyar Bocuse d’Or Akadémia
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Employer branding az AI és a GenZ-k korában – A folytatás
November 27-én kerül megrendezésre a II. Marketing Art Employer Branding…
Tovább olvasom >Megvannak az Employer Branding Award nyertesei
A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) immár hetedik alkalommal hirdette…
Tovább olvasom >AI Night: Egy új korszak – Hogyan formálja át az AI az életünket, a munkánkat és a globális társadalmunkat?
Az AI fejlődése nemcsak technológiai szempontból hoz forradalmi változásokat, hanem…
Tovább olvasom >