Biztonságosabbak lesznek a trafikok

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 09. 12:20

Lekerülhetnek a fóliák a trafikokról. Félszáznál több dohányboltot raboltak ki a trafiktörvény bevezetése óta, nem egy esetben fegyverrel, késsel. Az elkövetők viszonylag kis kockázattal tehetik ezt, ugyanis a jogalkotó lefóliáztatta a trafikokat, hogy azokon ne lehessen belátni. Emiatt most felülvizsgálják a fóliák alkalmazását. A szakértő szerint a nagyfelbontású kamera és az időzáras széf alkalmazása fokozhatja a biztonságot.

nemzeti_dohanybolt_logo_1

Egy megsebzett kereskedő hosszabb ideig is fekhet boltja padlóján anélkül, hogy bárki észrevenné, az átláthatatlan kirakatok mögött kevesebbet kockáztat a rabló. Ezen készülnek változtatni a már több mint félszáz trafikrablás miatt.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szóvivője azt mondta az RTL Híradónak, hogy hamarosan finomítanak a törvényen. A cég folyamatosan egyeztet a trafikosokkal, a jogalkotóval és a koncessziók kiírójával is – közölte Légrádi Petra, aki szerint hamarosan pozitív változásról tesznek bejelentést, ami a dohányboltok külső arculatát érinti. A módosítás részleteiről később tájékoztatnak.

A trafiktörvény tavaly júliusban lépett hatályba. A rendőrség eddig 51 esetben kapott bejelentést rablásról, a felderítési statisztika igen alacsonynak mondható. Az is előfordult, hogy rálőttek a kereskedőre.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/757-biztonsagosabbak-lesznek-a-trafikok

Kapcsolódó cikkeink