Bízik az exportban a Gyulahús Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 05. 21. 11:42

A Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója cáfolta a Népszabadság előtt, hogy rövid működése alatt a társaságnak több százmillió forintos vesztesége keletkezett volna. Daka Zsolt, a felszámolt Gyulai Húskombinát vagyonelemeit bérlő önkormányzati cég vezetője emlékeztetett: az egyik legnagyobb múltú hazai húsipari cég tavaly ősszel jutott a felszámolás sorsára.

Ezt követően a helyi önkormányzat a neki juttatott állami források felhasználásával létrehozta a Gyulahús Kft.-t, amely bérli a Gyulai eszközeit, s gyártja többi között a Gyulai májast és a kolbászt. Daka Zsolt szerint induló vállalkozásként ők sincsenek könnyű helyzetben, ám „ha lenne is veszteségük”, az messze nem akkora, mint amelyekről a pletykák szólnak. Megerősítette azonban: volt olyan időszak, amikor csupán 2-3 napot termeltek az üzemben. Ezt azzal magyarázta, nem könnyű feladat a Gyulai Húskombinát összeomlása és az ebből fakadó piacvesztés után újraépíteni a piacot.

A Lidl és a Penny Market kivételével azonban már az összes nagy lánccal megállapodtak, az üzleti eredményeik fejlődési tendenciája pedig kifejezetten jó – tette hozzá. A februári belföldi értékesítési eredményeiket márciusban megkétszerezték, míg áprilisban további 15 százalékkal sikerült növelni az eladott mennyiséget. Ezek után további előrelépést várnak. Magyarázata szerint ugyanis a társaság portékái iránt májustól élénkül meg az érdeklődés. A viharsarki vállalatnak ugyanis nincs kifejezetten húsvéti terméke, de az ünnep után megjelennek a vevőik, s a kereslet ezt követően egész évben kitart – mondta.

A belföldi piacépítésen túl az export területén is eredményeket értek el – mondta. Áprilisban például tízszeresére emelték szállításaikat az előző hónaphoz képest. Nagyobb tételeket Angliába, Csehországba és Oroszországba vittek. A társaság számára a nagyobb ütemű fejlődést a külföldi lehetőségek nyújtanak, miután belföldön az olcsóbb termékek irányába tolódik el a fogyasztás, a Gyulai viszont magasabb árfekvésű termékeket kínál. (Ábrahám Ambrus, Népszabadság Online)

Kapcsolódó cikkeink