Biotermékek a szakboltoktól a nemzetközi láncokig

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 03. 05. 08:00

Tizenegy éve alakult a Biopont Kft. A kisvállalkozás kezdetben gabonák, magvak és aszalványok kicsomagolásával foglalkozott. Ma már több mint 300 termékünkkel piacvezetők a hazai bio- és reformélelmiszerek piacán. A forgalmuk évről évre növekszik, és szinte minden áruházláncban, bioszakboltban kaphatóak a Biopont termékei. Kínálatukban több mint 20-féle termékcsoport található. Márkáik: Biopont, Vegabond (a reform-, illetve natúrtermékek márkaneve), Mandala Tea, Prime Food, Naturol. Importmárkák: Provamel, Isola Bio és Vivani.Ha a termékeket vesszük sorra, akkor kiderül, hogy több tucatnyi van: bio aszalványok, cukrok, mézek, ételízesítők, gabonafélék, étkezési olajok, ice teák, lisztek, instant italporok, mártások, növényi tejhelyettesítők, olajos magvak, reggelizőpelyhek, ropogtatni valók. Édességek, tészták, zöldség- és gyümölcslevek, mandala teák, vegetáriánus húspótló készítmények, pástétomok és zsírok, édességek, illóolajok és bázisolajok, Fengsui olajok.
A Biopont csapata úgy véli, sikerük titka, hogy sohasem csak pusztán terméket akarnak eladni. Minden eszközzel az egészséges életmódot és a környezetbarát szemléletet hirdetik, amiről meggyőződésük, hogy kiegyensúlyozottabbá teheti az emberek életét.
Minden késztermékük vegyszermentesen előállított alapanyagok felhasználásával készül, illetve a termesztés során csak biológiailag lebomló, illetve természetes szerek használhatóak. Előállításuk során tilos génmanipulált szervezeteket (vetőmag stb.) és azok származékait felhasználni.
A bioalapanyagokat és késztermékeket elkülönítve tárolják. Minden folyamat ellenőrzött körülmények között történik. A késztermék nem tartalmaz semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot. A késztermékekben az ökológiai összetevők aránya 95–100 százalék, és a maradék 5 százalék is csak egy adalékanyag-listában szereplő, bioanyaggal nem helyettesíthető alkotórész lehet.
A Biopont biotermékeket az ellenőrzési lánc végigkíséri a termőföldtől a boltokba való elhelyezésig. Magyarországon két, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által felügyelt, akkreditált ellenőrző szervezet van, a BIOKONTROLL Hungária Kht. (Hu-Öko 01) és az KOGARANCIA Hungária Kft. (Hu-Öko 02).
A HAMÉ a. s. egy élenjáró cseh élelmiszeripari vállalat, mely tartós és hűtött élelmiszerek gyártásával foglalkozik. A cég központja Kunovice u Uherského Hradiště városban van. A társaság tevékenységei közé hús, paradicsompüré, zöldség és gyümölcs feldolgozása tartozik. A HAMÉ pástétomok, készételek, húskonzervek, sterilizált zöldségek, zöldségsaláták, ketchupok, mártások, lekvárok, dzsemek, kompótok, szörpök, bébiételek és pékáruk széles választékának gyártója. A HAMÉ választékába egy egész sor hűtött hús-, zöldség- és gyümölcstermék is tartozik. A HAMÉ. a. s. termékeit a következő kereskedelmi jelzésekkel kínálja: Hamé és a prémium Otma, Veselá pastýřka, Znojmia, Hamánek és Bapa jelzések, bár Magyarországon csak Hamé termékek vannak forgalomban. Németh Ilona, a Hamé Hungária Kft. kereskedelmi osztályvezetője elmondta, hogy a biotermékeik közül Magyarországon bébiételeket és italokat forgalmaznak. A kisgyermekeknek szánt termékek fele bio, de folyamatos növekedést terveznek.
A cég tavalyi forgalma mintegy 2,4 milliárd forint volt, idén ezt 30 százalékkal szeretnék növelni. Erre minden esélyük megvan, hiszen a hazai és nemzetközi láncokban megtalálhatók a termékeik. Az eladásaikból a biotermékek részesedése egy százalékos.

Kapcsolódó cikkeink