Egyre közelebb a biometrikus bankkártya

Szerző: jungandrea Dátum: 2017. 09. 23. 15:26

Dél-Afrika után, a projekt második állomásaként Bulgáriába érkezett a Mastercard biometrikusbankkártya-tesztje. Az új technológia a chipes leolvasást ötvözi az ujjlenyomat-azonosítással. A fizetéstechnológiai cég és a bolgár UniCredit Bulbank közös tesztjében a résztvevők 93%-a kényelmesebbnek találta a biometrikus kártya használatát a hagyományos PIN-kódos fizetéshez képest, 95%-uk pedig biztonságosabbnak tartja a hagyományos chipes kártyánál. A tesztalanyok 90%-a nagy valószínűséggel hozzáadná a biometrikus funkciót jelenlegi kártyájához.

A teszteredmények szerint az innovatív fizetési módot elsősorban szupermarketekben, éttermekben, kávézókban, kiskereskedéseknél és benzinkutaknál használnák leggyakrabban.

– A fogyasztók számára a biztonság a legfontosabb, és a hitelesítéshez használt biometrikus technológia tagadhatatlanul a legmagasabb fokú biztonságot kínálja, így ez a kibocsátók számára kulcsfontosságú funkciót biztosít. A bolgár tesztelők egyértelművé tették, hogy előnyt jelent ez az innovatív technológia, a tesztidőszak pedig lehetőséget ad arra, hogy gyorsan és biztonságosan fizethessenek – mondta Artur Turemka, a Mastercard balkáni térségéért felelős főigazgatója.


A biometrikus fizetési mód használatához első lépésként a saját pénzintézetnél kell regisztrálni. A regisztráció során rögzített ujjlenyomatot konvertálják digitális sablonná, melyet hozzárendelnek a bankkártyához. A kártya ezt követően alkalmas lesz a világ bármely EMV típusú terminálján történő fizetésre. //

 

Kapcsolódó cikkeink