Biogázfejlesztő üzem a Dreher Sörgyárak Zrt.-nél

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 01. 11. 00:00

A több, mint félmilliárd forint értékű beruházás eredményeként, a szennyvíztisztítás során keletkező biogáz felhasználásával a vállalat hőenergiát állít elő.

A Dreher Sörgyárak Zrt. kiemelt prioritásként kezeli a fenntartható fejlődés és a környezet védelmének ügyét, ennek szellemében végzi mindennapi gazdasági tevékenységét. A SABMiller leányvállalataként a Dreher Zrt. elkötelezett a környezettudatos vízgazdálkodás megvalósítása, az energiafelhasználás és a légszennyező anyag kibocsátás csökkentése iránt, valamint aktív szerepet vállal a hulladékkezelés megoldásában.

A Dreher Sörgyárak Zrt. biogázfejlesztő üzeme a szennyvíz kezelése során keletkező metángáz hasznosításával hőenergiát állít elő. Ezt a gyártási folyamatba visszavezetve a gyár korábbi energiafelhasználásának éves szinten 10 százalékát tudja majd kiváltani, ezzel is hozzájárulva a környezet megóvásához. A biogázfejlesztő üzemben generált energiamennyiség 250 család éves fogyasztásának felel meg. A több mint félmilliárd forint értékű beruházást a vállalat saját tőkéből finanszírozta.

Az új üzem átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón részt vett Dr. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Hector Gorosabel a Dreher Sörgyárak Zrt. elnök-vezérigazgatója, Verbai Lajos, Kőbánya polgármestere, valamint Kapusy Pál, a KÖVET (Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület) ügyvezető igazgatója.

 

Kapcsolódó cikkeink