Kapacitást növelne a Bio-Fungi
Az egyik legjelentősebb magyar gombatermelő vállalkozás, az Áporkán és Ócsán működő Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft. 5–10 százalékos árbevétel-növekedést tervez erre az évre, miután tavaly a vállalat árbevétele 10 százalékkal emelkedett, és meghaladta a 8 milliárd forintot. Az egy főre eső gombafogyasztás Magyarországon nagyon alacsony, 1,0–1,5 kilogramm évente. A termelés növeléséhez technológiai váltásra, modern, felszíni gombaházak építésére lenne szükség. Ez 20–30 modern, 1000–2000 tonna éves kapacitású gombafarmot, vagy 5–10 3000–5000 tonna éves kapacitású gombafarm építését jelentené. A fejlesztéshez mintegy 40 milliárd forintra lenne szükség. //
Kapcsolódó cikkeink
Igazi szuperélelmiszer a gomba, mely minden étrendben megállja a helyét
Minden étrendbe beilleszthető, szuperélelmiszer a gomba. Nem véletlen, hogy a…
Tovább olvasom >Rovarlárvák a gombahulladék ellen
Egy különleges együttműködés során a Bio-Fungi Kft. és a Magyar Agrár-…
Tovább olvasom >Magazin: „Egyedül nem megy!”
Ez is lehetne a jelszava minden közösségnek, akik egy ügyért…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyengébb a vásárlóerő nálunk, mint a régióban
A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül…
Tovább olvasom >Gyűlölik a „dinamikus árazást” a fogyasztók
Az elmúlt időszakban az ügyfeleknek új fogalommal kellett megismerkedniük: a…
Tovább olvasom >NGM-államtitkár: erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény
A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény…
Tovább olvasom >