Kapacitást növelne a Bio-Fungi
Az egyik legjelentősebb magyar gombatermelő vállalkozás, az Áporkán és Ócsán működő Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft. 5–10 százalékos árbevétel-növekedést tervez erre az évre, miután tavaly a vállalat árbevétele 10 százalékkal emelkedett, és meghaladta a 8 milliárd forintot. Az egy főre eső gombafogyasztás Magyarországon nagyon alacsony, 1,0–1,5 kilogramm évente. A termelés növeléséhez technológiai váltásra, modern, felszíni gombaházak építésére lenne szükség. Ez 20–30 modern, 1000–2000 tonna éves kapacitású gombafarmot, vagy 5–10 3000–5000 tonna éves kapacitású gombafarm építését jelentené. A fejlesztéshez mintegy 40 milliárd forintra lenne szükség. //
Kapcsolódó cikkeink
Funkciókkal csúcsra járatva
A funkcionális élelmiszerek és italok piaca az utóbbi években robbanásszerű…
Tovább olvasom >Igazi szuperélelmiszer a gomba, mely minden étrendben megállja a helyét
Minden étrendbe beilleszthető, szuperélelmiszer a gomba. Nem véletlen, hogy a…
Tovább olvasom >Rovarlárvák a gombahulladék ellen
Egy különleges együttműködés során a Bio-Fungi Kft. és a Magyar Agrár-…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Friss felmérés: A visszautasítástól való félelem bénítja a vállalkozásokat
Egy friss felmérés szerint a vállalkozások 33 százaléka a visszautasítástól…
Tovább olvasom >