Bezárja debreceni gyárát a FrieslandCampina

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 01. 13:22

A FrieslandCampina tejipari cég jövő szeptembertől bezárja debreceni üzemét, de szándéknyilatkozatot írt alá egy vevőjelölttel, így elképzelhető, hogy a gyár – beszállítóként – mégis tovább működik – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A tervek szerint a vállalat bizonyos termékei gyártását mátészalkai gyárában összpontosítaná, míg más termékei ezután bérgyártásban készülnének. A logisztikai szolgáltatásokat a FrieslandCampina fő elosztó központjában, Budapesten vonnák össze. A további adminisztratív feladatok összevonása – 2014-ben – szintén a budapesti központi irodában történne meg.

A FrieslandCampina alternatív megoldások lehetőségét is vizsgálja, hogy az átszervezés szociális hatásait a minimálisra csökkenthesse. Ennek megfelelően a társaság egy másik tejipari vállalattal szándéknyilatkozatot írt alá a debreceni egység eladásáról. Amennyiben létrejön a végső megállapodás, az üzem tovább működhet, és bérgyártásban tovább folytathatja a FrieslandCampina egyes tejtermékeinek előállítását is.


A közlemény idézi Kostas Maggiorost, a FrieslandCampina Magyarország vezérigazgatóját, aki szerint a reorganizációs terv célja, hogy olyan erős és versenyképes ellátási lánc jöjjön létre, amely megfelelően támogathatja a vállalat jövőbeni növekedési stratégiáját. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink