Bezárja amerikai növényi alapú élelmiszer-vállalkozását a JBS húsfeldolgozó
A brazil JBS SA mintegy két év után bezárja Planterra Foods növényi alapú élelmiszer-vállalkozását az Egyesült Államokban. A bezárás a növényi alapú fehérje szektor egyre nagyobb problémáit jelzi az országban, ahol az értékesítési görbe kiegyenesedni látszik.
A Planterra az Ozo márka alatt árusított húshelyettesítőt, de a JBS most a növényi alapú operáció fókuszát Brazíliára és Európára helyezi át.
A New England Consulting Group szerint a szektor nehézségeit az okozza, hogy a húshelyettesítők egyrészt nem igazán ízlenek a fogyasztóknak, másrészt nagyon drágák.
Kapcsolódó cikkeink
Az ittas vezetés visszaszorítására indított kampányt a Diageo Amerikában
A Diageo North America, az NFL, az Anyák az Ittas…
Tovább olvasom >A keresletre válaszul megtriplázza növényi alapú választékát a Lidl UK
Jelentősen – mintegy háromszorosára – bővíti növényi alapú termékkínálatát a…
Tovább olvasom >Nemzetgazdasági szempontok
A Magyarországon működő, növényi alapú élelmiszereket gyártók és -forgalmazók érdekképviseleti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >