Bezáratott egy fővárosi pékséget a Nébih
Bezáratott egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ahol lejárt alapanyagokkal dolgoztak – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott. Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.
Emellett az előírt dokumentációkat sem vezették. Az üzemben több mint 150 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih, az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható – olvasható a közleményben. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A NAK kiemelt feladatának tekinti a kiskultúrás növénytermesztés támogatását
A hazai kiskultúrás növénytermesztés sikerében kiemelt szerepe van a hatóságokkal…
Tovább olvasom >Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >Élelmiszerboltok tejtermékrészlegén járt a Szupermenta
A Szupermenta programban ezúttal kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >