Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin által is ajánlott népszerű étterem. A hír az étterem hivatalos Facebook oldalán jelent meg, ahol a csapat bejelentette, hogy július 28-ig még foglalhatnak asztalt azok, akik szeretnék megtapasztalni a Laurel egyedülálló gasztronómiai élményét.

A kép illusztráció
Az étterem csapata az elmúlt évek során számos kihívással szembesült és jelentős fejlődésen ment keresztül. A Laurel a Covid-19 világjárvány idején is talpon maradt, amikor több száz gourmet-dobozt csomagoltak és szállítottak házhoz, valamint lakásétteremként is működtek. Részt vettek számos fesztiválon, gasztronómiai kalandokban Erdélyben, és létrehozták testvéréttermüket, a Csopaki Restit. Olykor Sütiboltként is működtek, ami tovább színesítette kínálatukat és tevékenységi körüket.
Az étterem bejelentése szerint a döntés nehéz szívvel született meg. „…bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, hogy a Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér” – olvasható a bejegyzésben. A csapat elmondása szerint mindent megvalósítottak, amit az étteremből ki lehetett hozni, és most új fejezetet nyitnak a vendéglátásban.
Bár a Laurel bezárása sokakat meglepett és elszomorított, a tulajdonosok új terveken dolgoznak. Ígéretük szerint hamarosan hírekkel szolgálnak arról, milyen új terveik vannak a vendéglátásban. „Mert terveink és megvalósulásra váró álmaink továbbra is vannak” – tették hozzá.
A Laurel bezárása egy jelentős korszak végét jelenti a budapesti gasztronómiai színtéren. Az étterem öt év alatt számos magasságot és mélységet élt át, és sokak számára nyújtott felejthetetlen élményeket. Azok, akik szeretnék még egyszer átélni a Laurel varázsát, július 28-ig megtehetik.
A Laurel történetének lezárása egyben új lehetőségeket is jelent, és a csapat optimistán tekint a jövőbe, új terveikkel és álmaikkal. Az étterem bezárása után is biztosak lehetünk benne, hogy a Laurel öröksége tovább él majd a budapesti gasztronómiai közösségben.
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >Búcsú a Lehel Ízétől: bezárt a piac ikonikus kifőzdéje
Május 1-jével végleg lehúzta a rolót a Lehel piac egyik…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >