Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin által is ajánlott népszerű étterem. A hír az étterem hivatalos Facebook oldalán jelent meg, ahol a csapat bejelentette, hogy július 28-ig még foglalhatnak asztalt azok, akik szeretnék megtapasztalni a Laurel egyedülálló gasztronómiai élményét.

A kép illusztráció
Az étterem csapata az elmúlt évek során számos kihívással szembesült és jelentős fejlődésen ment keresztül. A Laurel a Covid-19 világjárvány idején is talpon maradt, amikor több száz gourmet-dobozt csomagoltak és szállítottak házhoz, valamint lakásétteremként is működtek. Részt vettek számos fesztiválon, gasztronómiai kalandokban Erdélyben, és létrehozták testvéréttermüket, a Csopaki Restit. Olykor Sütiboltként is működtek, ami tovább színesítette kínálatukat és tevékenységi körüket.
Az étterem bejelentése szerint a döntés nehéz szívvel született meg. „…bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, hogy a Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér” – olvasható a bejegyzésben. A csapat elmondása szerint mindent megvalósítottak, amit az étteremből ki lehetett hozni, és most új fejezetet nyitnak a vendéglátásban.
Bár a Laurel bezárása sokakat meglepett és elszomorított, a tulajdonosok új terveken dolgoznak. Ígéretük szerint hamarosan hírekkel szolgálnak arról, milyen új terveik vannak a vendéglátásban. „Mert terveink és megvalósulásra váró álmaink továbbra is vannak” – tették hozzá.
A Laurel bezárása egy jelentős korszak végét jelenti a budapesti gasztronómiai színtéren. Az étterem öt év alatt számos magasságot és mélységet élt át, és sokak számára nyújtott felejthetetlen élményeket. Azok, akik szeretnék még egyszer átélni a Laurel varázsát, július 28-ig megtehetik.
A Laurel történetének lezárása egyben új lehetőségeket is jelent, és a csapat optimistán tekint a jövőbe, új terveikkel és álmaikkal. Az étterem bezárása után is biztosak lehetünk benne, hogy a Laurel öröksége tovább él majd a budapesti gasztronómiai közösségben.
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >