Hétvégén bezár a Jégbüfé
A Ferenciek terén lévő, 1952-ben megnyílt Jégbüfé a hét végén bezár, közölte az Origo hírportál kedden. Mint arról az MTI is beszámolt, a cukrászdának helyet adó Párizsi Udvarból legkésőbb 2017. első negyedévére ötcsillagos szálloda lesz.
Az interneten fellelt információ szerint a Jégbüfé elnevezés onnan ered, hogy számtalan fagyit, parfét értékesítettek itt büfé-rendszerű kiszolgálásban. Az üzlet létrehozója és névadója Flaschner Sándor, Papp Endre és Bori István – utóbbi a Jégbüfé első vezetője – volt.
A jelenlegi üzemeltető – a céginformáció adatai szerint – az üzlettel azonos címen, a Ferenciek tere 10. szám alá bejegyzett Jégbüfé Vendéglátó és Szolgáltató Kft. A céget 1999-ben a Taverna Szálloda és Étterem Rt. alapította. A jegyzett tőkéje azóta is változatlanul 3 millió forint. A kft. tulajdonosa Tóth Árpádné, míg a társaság képviseletére Varga Anett jogosult.
A múlt év nyarán indult, többfordulós nemzetközi pályázaton a Párizsi Udvart a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól. A céginformáció adatai szerint a projektcéget múlt év február végén 500 ezer forinttal alapította egy Belize-ben bejegyzett cég, majd csatlakozott hozzá márciusban egy abu dhabi illetékességű magánszemély. A jegyzett tőkéjét időközben 3 millió forintra emelték, a tulajdonosa pedig ez év április óta, a budapesti illetőségű Ayesh Majdi.
A februárban aláírt tervezési szerződést a menedzsmentjogokat gyakorló Mellow Mood cégcsoport képviselői, Szamír Hamdán és Zuhair Avad, valamint a pályázaton nyertes Archikon Kft. ügyvezető tulajdonosa, Nagy Csaba építész jegyzi.
A menedzsmentjogokat gyakorló cégcsoport alakított át már szállodává régi épületeket a VII., a VIII. és a X. kerületben is, itt a belvárosban a szomszédos Klotild palota felújítása volt a legutóbbi projektjük. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: Mától 800 millió forintos támogatásra pályázhatnak a vidéki cukrászdák
Országszerte közel nyolcszáz vidéki cukrászda igényelhet egymillió forint vissza nem…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a cukrászdák és a fagyizók
A Pénzcentrum friss interjúban Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület…
Tovább olvasom >Rengeteg cukrászda húzta le a redőnyt Magyarországon az elmúlt évben
Az elmúlt négy év drámai változásokat hozott a magyar vendéglátóipar…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >