Benzinkutakon jelenne meg az Auchan?

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 29. 11:22

Néhány hónapon belül több mint két tucat diszkontboltot nyithat az Auchan a Lukoil benzinkutakon – írja a hvg.hu. A lap úgy tudja, az eddig csak városszéli hipermarketeket üzemeltető lánc ezzel kerülne közelebb a vásárlókhoz. Budapesten lenne a legtöbb üzlet, de vidéken közepes méretű városokban is terjeszkedne a francia bolthálózat. A lánc sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a HVG információit.

Auchan

A HVG úgy értesült, hogy a rendszer franchise alapon működne: a termékeket és a márkát az Auchan adná, de a boltok és a berendezések a Lukoil-kutaké lennének.

A HVG első megkeresésére Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs igazgatója azt mondta, a konkrét információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarja. Azt viszont elárulta, hogy lehetőségként felvetődött diszkont áruházak nyitása. Mint mondta, az már fél-egy éve akut téma, hogy hogyan lehet közelebb vinni a boltokat a lakossághoz, de egyelőre semmilyen konkrétumról nem tud beszámolni, több lehetőséget vizsgálnak a kollégák.

Az Auchan pár héttel későbbi, újabb megkeresésre nem cáfolta az értesülést, és már azt válaszolta, hosszú ideje foglalkozik annak kérdésével, hogy a Magyarországon is jelen lévő hipermarket szakma mellett milyen egyéb kereskedelmi formával (pl. kisebb alapterületű egységek, keresztcsatornás kereskedelem) tudna megjelenni a piacon. Ugyanakkor azt írta, hogy információinkat nem tudják megerősíteni, és azt ígérte, amennyiben bármilyen lépésre szánná el magát az áruházlánc, arról tájékoztatni fogják az újságírókat, és a médián keresztül a vásárlókat is. (hvg.hu)

Kapcsolódó cikkeink