Bencs Attila a CSAOSZ új elnöke

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 01. 11:25

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) 2014. március 28-án tartotta tisztújító közgyűlését. Az elnöki funkciót 21 évig betöltő Galli Miklós utódául a közgyűlés Bencs Attilát a Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját, a CSAOSZ korábbi társelnökét választotta meg.

Bencs Attila

Bencs Attila

A 24 éve, Magyarországon másodikként megalakult CSAOSZ következetesen képviseli a csomagolóipar területén működő vállalkozások érdekeit. A Közgyűlés elfogadta az Elnökség beszámolóját az elmúlt évi munkájáról, amelynek középpontjában a szakterületre jelentős befolyást gyakoroló környezetvédelmi termékdíjas szabályozás volt. A Szövetség idei feladatai közül kiemelkedik az a katalizátori szerep, amelyet a hazai csomagolóipar vállalatok külföldi piacra jutásának elősegítése érdekében tölt be. E programja keretében hat hazai kis- és középvállalkozás vesz részt a Szövetség és a HITA közös szervezésében a németországi Interpack kiállításon.

A Szövetség szakmai diplomáciai területen is jelentős eredményt könyvelhet el. A Csomagolási Világszövetség 2016 májusában Magyarországon, Budapesten tartja tavaszi közgyűlését, amelyet nemzetközi szakmai konferencia fog kísérni.

A közgyűlés keretében adták át a CSAOSZ „Szakmáért” életműdíját, amelyet idén Galli Miklós úr, a Szövetség leköszönő elnöke vehette át.

Az új elnök, Bencs Attila 1994-ben kapta meg gépészmérnöki oklevelét a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd 1996-ban Karlsruhe-ban Papírgyártó Mesteri címet szerzett.
2001-ben a Helsinki Technológiai Egyetemen, 2006-ban pedig Bécsben, az IMADEC Egyetemen szerzett M.Sc színtű oklevelet.

1996 óta dolgozik a papírgyártás területén, 2003 óta a Hamburger cégcsoport különböző gyáraiban teljesített beruházási projektvezetői feladatokat. A dunaújvárosi székhelyű Hamburger Hungária Kft.-nek 2007 óta ügyvezető igazgatója.
A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség munkáját két éve társelnökként segíti.

Tagja az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak.
Közreműködésével jött létre a környezetipar területén az első stratégiai megállapodás a Magyar Kormány és a Hamburger Hungária Kft. között.

Kapcsolódó cikkeink