Belvárosi szüret, bor- és gasztrofesztivál Zalaegerszegen
Belvárosi szüretet, bor- és gasztrofesztivált rendeznek Zalaegerszegen szeptember 3. és 7. között – ismertették a szervezők kedden, sajtótájékoztatón.
Zala vármegye a 19. század végén az ország egyik legnagyobb bortermelővidékének számított, a tájegység borászati hagyományai kiemelkedőek – emlékeztetett Gyutai Csaba polgármester.
Hozzáfűzte: a rendszerváltozás után újjáéledtek a borászati hagyományok, a térségben minőségi borászatok kezdték el működésüket. Az öt napon át tartó, kulturális programokat, köztük könnyűzenei koncerteket tartalmazó belvárosi szüret a hagyományok újjáélesztéséről szól. Több tízezer látogatóra számítanak.
Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta, hogy a programsorozat az Edda Művek koncertjével kezdődik szeptember 3-án.
Szólt arról is, hogy a zalai megyeszékhelyen nagy hagyománya van a szüreti felvonulásnak, szeptember 5-én a borlovagrendekhez majorettek, néptáncosok, erdészek is kapcsolódnak.
A rendezvényen huszonkét borvidék képviselteti magát, jelen az ország pincészetei – ismertette Ferencz András, a Kvártélyház produkciós vezetője.
Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. munkatársa arról számolt be, hogy augusztus 30-án Bak-Soholláron kerül sor a zalai vadászati évadnyitóra. A hagyományok szerint köszöntők hangzanak el, megkoszorúzzák a Hét vezér emlékhelyét, felavatják az új vadászokat. Idén első alkalommal Tímár Albin mesterszakács irányításával bográcsban készítik el a vadpörköltet a Sohollári-völgyben.
A délutáni programokon néptáncegyüttesek lépnek fel, valamint solymász- és vadászkutya-bemutatókat tartanak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >