Belga típusú magyar apátsági sörök
A bor, az ásványvíz, valamint a gyógynövények felhasználásával készült kisüzemi termékek nyomán a sörfőzéssel ismét egy évszázados hagyományokkal bíró vállalkozás innovatív, modern formában való újraélesztésére vállalkozott a Pannonhalmi Főapátság. Júliusban sörfőzdéjükben bemutatták egy négytagú, belga típusú apátsági sörökből álló család első tagját is.
Tihanyi Fülöp, a főapátság sörfőző mestere úgy alakította ki a végleges receptúrát, hogy a termék, bár mindenben megfelel a klasszikus belga apátsági sörök kívánalmainak, mégis a saját ízlése és kreativitása érezhető ki belőle. A termékek 12 hónapos szavatossági idejét nem pasztörizálással, hanem szeparálással érik el. 2020-ban egy négytagú, belga típusú apátsági sörökből álló család kerül piacra (Blonde, Dubbel, Tripel, Quadrupel). 2021-től pedig minden évben várhatóak szezonális és exkluzív sörkülönlegességek. //
Kapcsolódó cikkeink
A Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot
Különleges szövetségre lépett a Nespresso a Pannonhalmi Főapátsággal: a prémium kávémárka Magyarországon…
Tovább olvasom >Belga típusú apátsági sörök a Pannonhalmi Főapátságtól
Július 17-én, pénteken nyitották meg a Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjét, ahol…
Tovább olvasom >Szállodává bővítik a Pannonhalmi Főapátság apátsági major épületegyüttesét
Szállodává bővítik a Pannonhalmi Főapátság tulajdonában lévő, háromszáz éves apátsági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >