Belga típusú magyar apátsági sörök
A bor, az ásványvíz, valamint a gyógynövények felhasználásával készült kisüzemi termékek nyomán a sörfőzéssel ismét egy évszázados hagyományokkal bíró vállalkozás innovatív, modern formában való újraélesztésére vállalkozott a Pannonhalmi Főapátság. Júliusban sörfőzdéjükben bemutatták egy négytagú, belga típusú apátsági sörökből álló család első tagját is.
Tihanyi Fülöp, a főapátság sörfőző mestere úgy alakította ki a végleges receptúrát, hogy a termék, bár mindenben megfelel a klasszikus belga apátsági sörök kívánalmainak, mégis a saját ízlése és kreativitása érezhető ki belőle. A termékek 12 hónapos szavatossági idejét nem pasztörizálással, hanem szeparálással érik el. 2020-ban egy négytagú, belga típusú apátsági sörökből álló család kerül piacra (Blonde, Dubbel, Tripel, Quadrupel). 2021-től pedig minden évben várhatóak szezonális és exkluzív sörkülönlegességek. //
Kapcsolódó cikkeink
A Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot
Különleges szövetségre lépett a Nespresso a Pannonhalmi Főapátsággal: a prémium kávémárka Magyarországon…
Tovább olvasom >Belga típusú apátsági sörök a Pannonhalmi Főapátságtól
Július 17-én, pénteken nyitották meg a Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjét, ahol…
Tovább olvasom >Szállodává bővítik a Pannonhalmi Főapátság apátsági major épületegyüttesét
Szállodává bővítik a Pannonhalmi Főapátság tulajdonában lévő, háromszáz éves apátsági…
Tovább olvasom >További cikkeink
A turizmusra is kihat a járvány eszkalációja
Bár a ragadós száj- és körömfájás vírusa emberre nem veszélyes,…
Tovább olvasom >Patkány a levesben, rovar a tálban – több mint 1900 Sukiya éttermet zárnak be Japánban
Kellemetlen incidens rázta meg Japán egyik legismertebb gyorsétterem-láncát: a Sukiya,…
Tovább olvasom >