Belga csapos nyerte a Stella Artois Sörcsapoló Világbajnokságot

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 26. 10:48

A belga Allaine Schaiko nyerte a tegnap este Montreál-ban megrendezett Stella Artois Sörcsapoló Világbajnokságot. A belga csapos több száz lelkes néző előtt mérkőzött meg a végső döntőben az ausztrál Charles Mudd-al, a híres Chalet du Mont-Royal-ban. A bajnokság során a versenyzőknek teljes pontossággal kellett követniük a belga sörcsapolási rituálét, versengve az idővel is, egy szakértőkből álló zsűri előtt. Az immár hagyományosan, évente megrendezett verseny célja megtalálni a világ legjobb sörcsapolóját. Hazánkat Gulyás Sándor képviselte Zalaegereszegről, aki sikeresen mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben.

A győztes Allaine szinte tökéletesen végezte el a sörcsapolási feladatokat, így ő nyerte el a Stella Artois Sörcsapoló Világbajnok 2012 címet. „Egy tökéletesen csapolt kehely Stella Artois maga a szépség, így nagy örömömre szolgál, hogy én lehetek a Stella Artois Sörcsapoló Világbajnok 2012-ben. Különösen fontos ez számomra, hiszen Leuven-ből, a Stella Artois szülővárosából érkeztem a versenyre” – nyilatkozta Allaine.

A Kanadában most először megrendezett magas rangú eseményen a világ legjobbjai küzdöttek meg egymással egy sor egyéni párbaj során. Összesen 21 országból, köztük Magyarországról érkeztek a nemzeti döntősök, hogy felkészüljenek és megmérkőzzenek a világbajnoki címért. Egy tökéletes kehely Stella Artois tálalásának kilenc különálló lépése van, melyben a legkisebb részletek is számítanak. Egy kilöttyent csepp, egy túl magas habkorona, vagy egy kevésbé megtisztított kehely könnyen a verseny végére sorolhat egy versenyzőt.

A versenyzők:

Allaine Schaiko, Belgium
Arnaldo Hernandez Semidey, Puerto Rico
Bridgett Leggatt, Kajmán szigetek
Charles Mudd, Ausztrália
Chase Schoondewoerd, Új-Zéland
Edgar De Litran, Chile
Encho Georgiev, Bulgária
Jonathan Parker, Írország
Jonathan Terninck, Kanada
Julia Andrino, Argentína
Konstantinos Anastasiadis, Görögország
Lotha Alcantara Purto, Singapore
Audrey Marie-Anne, Guadeloupe
Martyna Nedza, Ciprus
Melton Lopez Delfin, Hong Kong
Nitiput Phonwongloet, Thaiföld
Gulyás Sándor József, Magyarország
Simone Mahdi, Egyesült Királyság
Steve Kim, USA
Vadym Krushynski, Ukrajna
Yasuaki Komon, Japán

Kapcsolódó cikkeink