Beköltözik a DHL Global Forwarding a Budapest Airport Business Parkba

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 08. 06. 10:16

A Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága, a DHL Global Forwarding a mai napon költözött be Budapest Airport Business Parkban található új telephelyére. A DHL mintegy 3000 m2 irodaterületet és 7800 négyzetméternyi raktárterületet vesz birtokba.

Év végéig a DHL még egy magyarországi üzletága költözik be az irodaházba. Ez erősíti a szinergiákat, és hozzájárul a hatékonyabb működéshez, szolgáltatásaink színvonalának további fejlesztéséhez. Az új telephely kiválasztásakor fontos volt számunkra, hogy a repülőtérhez közeli, de közúton is könnyen megközelíthető helyszínt találjunk” – mondta el Rezsek Zoltán, a DHL Global Forwarding ügyvezető igazgatója.

A korábban vecsési telephellyel működő cég 150 munkatársa kezdte meg a munkát az új telephelyen, hozzájuk csatlakozik a DHL Freight ez év végén további mintegy 80 fővel. A most elkészült épületben a korábbinál jelentősen nagyobb raktárterület áll majd rendelkezésre.

A Budapest Airport örömmel üdvözli első, hosszú távú bérlőit a DHL Global Forwarding munkatársainak személyében az Airport Business Parkban. A Global Forwarding az első olyan DHL üzletág, amely teljes működéséhez – az operációtól a menedzsmentig – bázisául választotta a repülőteret.” – jelentette ki René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. Hozzátette: „A repülőterek mindenütt a világon a gazdasági fejlődés katalizátorai és nincs másképp a Budapest Airport esetében sem. A repülőtér mintegy 10 millió eurós (3 milliárd forintos) beruházást valósított meg rekordidő alatt és kiváló minőségben. Mindez megteremti az alapot ahhoz, hogy partnerünk, a DHL tovább bővítse tevékenységét és a jövőben újabb munkahelyeket hozhasson létre a repülőtéri központjában.”

Az iroda- és raktárkomplexum építési munkálatai 2012 decemberében kezdődtek, az első bérlő, a DHL Global Forwarding üzletága a mai napon foglalhatta el irodáit az új létesítményben.

Kapcsolódó cikkeink