Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 28. 11:35

Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije – közölte a terméket gyártó Naponta Kft. az MTI-vel.

cerbona

A tájékoztatás szerint a World Tour by SIAL a napi fogyasztási cikkek legrangosabb nemzetközi termékversenye, amelyen független szakértőkből álló szakmai zsűri választotta ki közel 2000 pályázó közül a díjazottakat.
Mészáros Tamás, a Naponta Kft. ügyvezető igazgatójának reményei szerint a nemzetközi elismerés utat nyithat a Cerbona számára a márka nyugat-európai piacokon való megjelenéséhez. A társaság ismertette, hogy müzliszeleteinek forgalma 21 százalékkal emelkedett az év első kilenc hónapjában, míg a müzlik értékesítése csaknem 10 százalékkal nőtt.
A magyar tulajdonban lévő, székesfehérvári Naponta Kft. mintegy 130 munkatársat foglalkoztat. A cég 2014-hez képest 10 százalékkal, 3,2 milliárd forintra növelte forgalmát tavaly, amelyből az export közel 20 százalék volt. Termékeit szállítja Romániába, Görögországba, Bulgáriába, Szerbiába, Lengyelországba, Svédországba és az ázsiai térségbe is.
A nyilvános adatbázisban elérhető információk szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 2,61 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 2,42 milliárd forintról, a nyeresége pedig a 2014-ben elért 201,1 millió forintról 206,16 millió forintra emelkedett. A cég idén további 8 százalék árbevétel-növekedésre számít. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink