Beiersdorf most már Lipcsében is gyárt

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 05. 03. 09:26

A Beiersdorf újonnan épült lipcsei üzemében már legördültek az első kozmetikai termékek a gyártósorról. A hamburgi székhelyű fogyasztási cikkeket gyártó vállalat elmondása szerint közel 300 millió euró beruházásával hozta létre a lipcse-saehauseni telephelyet.

Mostantól a Nivea, a 8×4 és a Hidrofugal márkájú dezodorok, hajspray-ket és borotvahabok gyártása Lipcsében történik az egész európai piac számára – közölte a vállalat. Az új építésű modern gyártóközpont a mellette épülő logisztikai központtal együtt a világ eddigi legnagyobb beruházása egyetlen helyszínen – közölte a vállalat.

Harald Emberger, a megvalósításért felelős testület tagja és a Beiersdorf ellátási láncért felelős vezető alelnöke elmondta: „A lipcsei gyártóközpontunk révén immár rendelkezünk azzal a kapacitással, amely szükséges márkáink hosszú távú, fenntartható növekedéséhez Európában, és új mércét állítunk fel a kozmetikai termékek gyártása terén. A teljesen automatizált és digitalizált folyamatokat alkalmazó legmodernebb gyártási technológiával csaknem megduplázzuk a termelékenységi szintet, miközben a termelés minden eddiginél fenntarthatóbb módon történik.”

Lebensmittelpraxis

Kapcsolódó cikkeink