Befejeződött az Interpack: Többféle piaci igénynek felel meg a csomagolóipar

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 18. 22:13

A világ legjelentősebb csomagolóipari szakvására, az Interpack szerdán este bezárta kapuit Düsseldorfban. Ezzel véget ért a hét napig, május 12-től 18-ig tartó információ-özön, amely szinte rázúdult az összesen 166 ezer látogatóra. Külföldről több mint 100 ezren érkeztek, köztük 400 magyar szakember.

A látogatók közel háromnegyed része döntéshozó beosztást tölt be vállalatánál vagy intézményénél.

Nagyszerű körképet kaptak az egyik legelterjedtebb iparág sokirányú fejlődéséről, a 60 országot képviselő 2 700 kiállítónak köszönhetően. Négy magyar kft. mutatta be kínálatát: Hacona (Budapest), Hok-plastic (Mórahalom), Pro-Form (Budapest) és Tuplast (Debrecen).
Magyar szemmel két irányból érzékeltem nyomást a csomagolóiparra a fejlődés érdekében. Azt várják tőle a fejlett országok piacain, hogy tovább javítsa az életminőséget. Ugyanakkor a fejlődő országokban a megfelelő csomagolás a túlélés egyik eszköze; megóvja az élelmiszert, amíg elfogyasztják. Ha már megtermelték.

Az Interpack azt tükrözte, hogy a többféle, összetett piaci elvárásnak az ágazat vállalatai képesek megfelelni. Hála a szenzációs ütemű technológiai fejlődésnek.

A gazdag kísérő program keretében az érdeklődők több mint 200 előadáson, bemutatón tájékozódhattak a különböző trendekről.

Máté Szilvia, a düsseldorfi vásár magyarországi képviselője két rendezvényt emel ki:
– A főbejárat közepén, a 7a pavilon innovációs parkjában különböző vállalatok olyan új termékeket mutattak be, amelyekkel már alkalmazkodnak a pénzügyi válság miatt megváltozott vásárlási és fogyasztási szokásokhoz. Maga az Interpack is szolgált újdonsággal, amikor megrendezte a Metal Packaging Plazát, azaz a fémcsomagoló ágazat vállalatainak, szakembereinek nemzetközi találkozóját. Ott új fémcsomagolási megoldásokat is bemutattak.

Sajátos módon osztotta kétfelé a vásárt az Euróvíziós dalfesztivál, amit szombaton közvetlenül a vásár szomszédságában tartottak, szintén a düsseldorfi Rajna-parton. A nagy felhajtással járó koncertet a látogatók egy része igyekezett elkerülni, és csak vasárnap vagy hétfőn érkezett az Interpackra.

Bajai Ernő

Kapcsolódó cikkeink