Befejeződött a piactér felújítása Sándorfalván

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 05. 21. 11:20

Befejeződött a piactér felújítása és bővítése Sándorfalva központjában, a beruházás 388 millió forintból valósult meg, uniós támogatással – tájékoztatta a Csongrád-Csanád megyei város önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a fejlesztésre az önkormányzat 300 millió forint uniós és hazai támogatást nyert el, amelyhez a Magyar Államkincstár – mint közreműködő szervezet – további több mint 88 millió forintot ítélt meg.

A piaccsarnokot egy régi gabonatároló épületéből alakították ki, itt csaknem 250 négyzetméteres árusítótér fogadja az eladókat és vásárlókat. Az épület mögé került a 830 négyzetméteres fedett és kövezett árusítótér, amely jóval nagyobb a régi piac fabódés sorainál. A piactéren négy – egyenként 45 négyzetméter alapterületű – üzlethelyiségből álló épületet is emeltek.

A modern piac épületeinek többségére napelemeket telepítettek, így a szükséges villamos energia egy részét megújuló forrásból állítják elő. A területen több vízvételi pontot alakítottak ki, térvilágítást telepítettek, hulladékgyűjtő épületet hoztak létre. A felújított piactér programok helyszínéül is szolgál majd.

Az új piacot a használatbavételi engedély megszerzése után vehetik majd birtokba az árusok és a vásárlók – áll a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink