Bedőlt a Cafeteria-Card

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 29. 00:03

Egyre kevesebb beváltóhely fogadja el a Cafeteria-Card Kft. utalványait. Az utalványszolgáltató nem fizeti ki csekkjeinek ellenértékét partnereinek, a társaság gyakorlatilag elérhetetlen.

A Cafeteria-Card Kft. hónapok óta nem fizeti ki vásárlási utalványainak ellenértékét, ezért a legnagyobb magyar áruházláncok – például a Tesco vagy az Auchan- is felfüggesztette a csekkek elfogadását.
A cafeteriaszolgáltató gyakorlatilag május óta nem utalt egy fillért sem az üzletláncok számlájára, pedig kártyaforgalma több tízmilliós forgalmat jelentett. A legnagyobb problémát valószínűsíthetően a kisebb boltoknak, éttermeknek jelenti a cég bedőlése, de valószínűleg azok is bukják a pénzüket, akiknek munkáltatója ilyen utalvánnyal egészítette ki fizetését.
Jelentősen átalakult a cégek által a munkavállalók számára nyújtott cafeteria juttatások szerkezete az idén év elején életbe lépett adózási szabályok módosításának köszönhetően.
A tavalyi évhez képest 2010-ben összesen közel 15 százalékkal nőtt a cafeteria keretében adott juttatások bruttó értéke. Arányaiban a legnagyobb bővülést az a meleg étkezési utalványok produkálták. Míg 2009-ben minden ötödik béren kívüli juttatásra fordított forintot költöttek a munkáltatók az ilyen típusú utalványokra, addig idén már a cégek összesített cafeteria keretük 25%-ából meleg étkezési utalványokat vásárolnak. A melegétel juttatáson kívül az egészségpénztári megtakarításokat, az internet utalványt, az üdülési csekket valamint a helyi utazási bérletet veszik igénybe nagyobb arányban a munkavállalók cafeteria keretükből 2010-ben az előző évhez képest – derül ki a Nexon áprilisi felméréséből – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink