Becsapnák az izlelőbimbókat
Ausztrál kutatók megpróbálják kikísérletezni a zsíros, sós, hizlaló ételek ízének „átültetését” egészséges élelmiszerekbe, például az almába.
A kóros elhízás ellenszerét próbálják kikísérletezni a
sydney-i Deakin Egyetem táplálkozás-szakértői, és megsemmisíteni az "ami
finom, az hizlal" mondás igazát. A nyelv szerkezetét vizsgálják azzal a
céllal, hogy megtalálják azon ízlelőbimbókat, melyek a zsírt vagy a sót érzékelik,
hogy aztán "becsapják" őket. Az új felfedezéssel sikerülhetne
megelőzni a túlzott zsír- és sófogyasztást – mondta el Dr. Russell Keast, aki
kutatásáról az e hónapban megrendezendő melbourni táplálkozástudományi
konferencián fog beszámolni.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Alufix Prémium 3in1 Airfryer Sütőpapír
A piacon egyedülálló 3in1 szilikonozott sütőpapír. Alkalmazható: forrólevegős sütőhöz, multicookerhez…
Tovább olvasom >Verbena Menta-alma cukorka C- és D-vitaminnal 60 g
A már jól ismert Verbena gyógynövényes cukorkák legújabb íze, amely…
Tovább olvasom >PEKÁNDIÓS FONOTT FORNETTI ÉS MÁLNÁS KORONA
A Pekándiós fonott és a Málnás korona nemcsak megjelenésében, hanem…
Tovább olvasom >