Becsapnák az izlelőbimbókat
Ausztrál kutatók megpróbálják kikísérletezni a zsíros, sós, hizlaló ételek ízének „átültetését” egészséges élelmiszerekbe, például az almába.
A kóros elhízás ellenszerét próbálják kikísérletezni a
sydney-i Deakin Egyetem táplálkozás-szakértői, és megsemmisíteni az "ami
finom, az hizlal" mondás igazát. A nyelv szerkezetét vizsgálják azzal a
céllal, hogy megtalálják azon ízlelőbimbókat, melyek a zsírt vagy a sót érzékelik,
hogy aztán "becsapják" őket. Az új felfedezéssel sikerülhetne
megelőzni a túlzott zsír- és sófogyasztást – mondta el Dr. Russell Keast, aki
kutatásáról az e hónapban megrendezendő melbourni táplálkozástudományi
konferencián fog beszámolni.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Mizo epres-popcorn ízű tej
A Valentin-napi időszakra a Mizo új epres-popcorn ízű tejitallal készült,…
Tovább olvasom >KitKat Ball 36 g, 140 g
A KitKat Ball falatnyi, könnyen megosztható drazsék formájában járul hozzá…
Tovább olvasom >NESCAFÉ® Cappuccino
Az új NESCAFÉ® Cappuccino finom habrétegével arra született, hogy a…
Tovább olvasom >