Becsapnák az izlelőbimbókat
Ausztrál kutatók megpróbálják kikísérletezni a zsíros, sós, hizlaló ételek ízének „átültetését” egészséges élelmiszerekbe, például az almába.
A kóros elhízás ellenszerét próbálják kikísérletezni a
sydney-i Deakin Egyetem táplálkozás-szakértői, és megsemmisíteni az "ami
finom, az hizlal" mondás igazát. A nyelv szerkezetét vizsgálják azzal a
céllal, hogy megtalálják azon ízlelőbimbókat, melyek a zsírt vagy a sót érzékelik,
hogy aztán "becsapják" őket. Az új felfedezéssel sikerülhetne
megelőzni a túlzott zsír- és sófogyasztást – mondta el Dr. Russell Keast, aki
kutatásáról az e hónapban megrendezendő melbourni táplálkozástudományi
konferencián fog beszámolni.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Szamos Csokoládé Gourmet desszert Pisztácia 132 g
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >MAGIC MILK laktózmentes főzőtejszín 20% 0,5 l
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Creme Bonjour 70% zsírtartalmú kenhető keverék 225 g
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >