Becsapnák az izlelőbimbókat
Ausztrál kutatók megpróbálják kikísérletezni a zsíros, sós, hizlaló ételek ízének „átültetését” egészséges élelmiszerekbe, például az almába.
A kóros elhízás ellenszerét próbálják kikísérletezni a
sydney-i Deakin Egyetem táplálkozás-szakértői, és megsemmisíteni az "ami
finom, az hizlal" mondás igazát. A nyelv szerkezetét vizsgálják azzal a
céllal, hogy megtalálják azon ízlelőbimbókat, melyek a zsírt vagy a sót érzékelik,
hogy aztán "becsapják" őket. Az új felfedezéssel sikerülhetne
megelőzni a túlzott zsír- és sófogyasztást – mondta el Dr. Russell Keast, aki
kutatásáról az e hónapban megrendezendő melbourni táplálkozástudományi
konferencián fog beszámolni.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Mizo PROTE!N1 – Minden pillanatban benne vagyunk!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Monster Lando Norris
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Újdonság a konyhában: Czelli omlós pogácsa lisztkeverék
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >