Becsapnák az izlelőbimbókat
Ausztrál kutatók megpróbálják kikísérletezni a zsíros, sós, hizlaló ételek ízének „átültetését” egészséges élelmiszerekbe, például az almába.
A kóros elhízás ellenszerét próbálják kikísérletezni a
sydney-i Deakin Egyetem táplálkozás-szakértői, és megsemmisíteni az "ami
finom, az hizlal" mondás igazát. A nyelv szerkezetét vizsgálják azzal a
céllal, hogy megtalálják azon ízlelőbimbókat, melyek a zsírt vagy a sót érzékelik,
hogy aztán "becsapják" őket. Az új felfedezéssel sikerülhetne
megelőzni a túlzott zsír- és sófogyasztást – mondta el Dr. Russell Keast, aki
kutatásáról az e hónapban megrendezendő melbourni táplálkozástudományi
konferencián fog beszámolni.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Mizo Immun+ epres-banános gyümölcsjoghurt 125 g
A Mizo Immun+ új, limitált kiadású epres-banános gyümölcsjoghurt 125 g…
Tovább olvasom >A felelősség tánca – A nap videója
Dance of Responsibility – azaz A felelősség tánca című megrendítő…
Tovább olvasom >Mizo banános-csoki ízű tej 450 ml
A Mizo új, limitált kiadású, banános-csoki ízű tej 450 ml kiszerelésben,…
Tovább olvasom >